Akaa-Volley voitti Kokkolan Tiikerit kuuden pisteen pelissä sunnuntaina

Akaa-Volley onnistui sunnuntai-illan tärkeässä pelissä Kokkolan Tiikereitä vastaan. Puhdas 3–0- voitto (25–21, 25–23, 25–21) toi pistepussiin kolme tärkeätä pistettä ja jätti Tiikerit nollille.

– Kiitos pojat. Kuten tiedätte, tämä oli meille kuuden pisteen peli. Oli tärkeätä, ettei vastustaja saanut täältä yhtään sarjapistettä, hehkutti Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp joukkuettaan heti pelin jälkeen.

Ottelu oli kokonaisuudessaan melko tasainen. Akaa-Volley johti kahta ensimmäistä erää hienoisesti alusta alkaen, mutta kolmannen alussa joukkueelle sattui useita syöttövirheitä ja tiikerilauma roikkui hyvin pelissä mukana.

Sauli Sinkkonen oli yksi Akaa-Volleyn voitokkaan ottelun avainpelaajia. Hyökkäysten onnistumisprosentti oli tasan 100 ja lisäksi keskipelaaja otti neljä torjuntapistettä. Kuvassa Sinkkonen syöttää suoran pisteen joukkueelleen.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin jälleen kerran hakkuri Joni Mikkonen (16/+11), joka korosti niin ikään voittopelin tärkeyttä.

– Ottelu oli meillä tänään ihan hyvin hallussa kolmannen erä alkua lukuun ottamatta. Onneksi nyt ei tarvittu viittä erää. Saimme ratkaisuerässä muutaman tärkeän puolustuspallon ja kruunuksi Sauli Sinkkosen kaksi komeaa torjuntaa.

Tiikerivalmentaja Mikko Keskisipilä ei selitellyt tappiota.

– Akaa oli tänään juuri tuon verran parempi.

Molemmat joukkueet pelasivat vajaamiehisenä

Tiikerirosterista puuttui Edvarts Buivids, jolla on jalkaongelmia. Mies on Keskisipilän mukaan hyvää vauhtia kuntoutumassa ja tulee kehiin ehkä jo lähitulevaisuudessa.

VaLePasta lainassa oleva keskitorjuja, Akaa-Volleyssa pitkään pelannut Rami Rekomaa sai Keskisipilältä ylistystä.

– Rami on sopeutunut joukkueeseen hyvin, vaikka takana on vasta muutama yhteinen harjoitus. Hän oli ehdottomasti meidän parhaita tänään (6/+6).

Oliver Lüütsepp puolestaan nosti esiin Enderwin Herreran ja Miikka Lemolan.

Enderwin Herrera pelasi ensimmäistä kertaa liberon tontilla ja onnistui erinomaisesti. Kuvassa oikealla oleva Miikka Lemola puolestaan peri Herreran paikan laitapelaajana. Kuva: Harri Mattila.

– Meidän molemmat liberot olivat kuumesairaina. Eddie teki hyvää duunia liberona ja loi joukkueeseen taisteluhenkeä. Myös Miikkaa on kehuttava. Yleispelaaja paikkasi hyvin Eddien jättämän aukon laidassa.

Herreran onnistumista liberon tontilla korostaa se, että mies voitti Tiikereiden maajoukkueliberon Niklas Breilinin.

Akaa-Volleylla on niin sanottu kuuden pisteen peli myös perjantaina 25.1., kun vieraaksi saapuu sarjassa viimeisenä oleva mutta muita vähemmän otteluita pelannut Vantaa Ducks. Toijalan Monitoimihallissa pelattava ottelu alkaa klo 18.30.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.