Kaupunginjohtajaehdotuksia voi tuoda valtuuston kokoukseenkin − suostumuksensa antanut Juha Prittinen jäi vaille vastausta ja luuli olevansa ulkona kisasta

Akaan kaupunginjohtajaksi hakeneista henkilöistä haastattelujen jälkeen soveltuvuustesteihin lähetetyt Pasi Mäkinen, Antti Peltola ja Riku Siren osallistuvat keskiviikkona 16.1. Toijalan yhteiskoulun auditoriossa järjestettävään yleisötilaisuuteen. Kaupungin järjestämässä kaikille avoimessa tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä ehdokkaille. Tilaisuus alkaa kello 17 ja kestää puolitoista tuntia.

Vaikka kaupunki on tiedottanut, että kaupunginjohtajaksi pyrkiviä ehdokkaita on jäljellä kolme, esityksiä Akaan kaupunginjohtajaksi voidaan tehdä vielä silloinkin, kun valtuusto päättää asiasta kokouksessaan keskiviikkona 23. tammikuuta.

Laki kunnallisesta viranhaltijasta toteaa, että kunnanjohtajan virkaan ja valtuuston päätöksen mukaisesti muuhunkin virkasuhteeseen voidaan suostumuksensa nojalla ottaa sellainenkin henkilö, joka ei ole hakenut sitä ja jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys.

Viime viikolla suostumuksensa antoi Hattulan tekninen johtaja, arkkitehti Juha Prittinen.

Voitonmetsästystä Viialan Virissä

Akaan kaupunginjohtajan paikkaa tavoitteleva Juha Prittinen uskoo, että Akaassa on uudelleenkäynnistämisen paikka.

Prittinen, 50, on valmistunut arkkitehdiksi Teknillisestä korkeakoulusta 1996. Hän on työskennellyt Hamkin Lepaan-yksikössä lehtorina 1996−2001, Helsingin kaupungin rakennusviraston kehityspäällikkönä 2001−2006, Janakkalan kunnan teknisen toimen ja maankäytön johtajana 2006−2014 ja Hattulan teknisenä johtajana vuodesta 2015.

Koko ikänsä urheillut Prittinen on kiertänyt pitkään Kalevan Kierrosta, johon kuuluvat luistelu, hiihto, suunnistus, soutu, pyöräily ja juoksu. Urheilun kautta Prittisellä on vahva kytkös Akaaseen, sillä hän edustaa Viialan Viriä. Vuonna 2016 Prittinen oli M40-sarjassa neljäs ja vuonna 2017 hopealla. Tänä vuonna hän tähtää tosissaan M50-sarjan voittoon.

Katseet sote-ajan jälkeisessä kunnassa

Juha Prittistä kiinnostaa johtajuus tulevaisuuden kunnassa, jossa merkittävä osa sote-puolesta on lähtenyt, ja tekniikan, ympäristön ja sivistystoimen sektorit jäävät.

– Niiden osaaminen voisi yhdistyä kaupunginjohtajan rooliin ja strategiseen suunnitteluun. Yhdyskuntarakennehan on kaiken pohja. Tulevaisuuden kuntaorganisaatiossa tulee helposti tuplamiehitys, jos on erikseen ihmiset kokonaisuuden johtamiseen ja toimialan sisällä. Siksi olen nyt aktivoinutut, Prittinen kertoo.

Hän yllättyi Akaan Seudun tiistaisesta yhteydenotosta, koska luuli, ettei ole kaupunginjohtajakisassa mukana.

– En saanut mitään vastausta viestiin, kun lähetin suostumukseni Briitta-Liisa Sinivuorelle, Prittinen kertoo.

Hänen hakupaperinsa olivat jo valmiiksi Akaassa, mutta koska hakemus myöhästyi, Prittinen päätti paikata tilanteen antamalla suostumuksensa.

Hän pitää Akaata erittäin mielenkiintoisena kuntana.

– Tunnen Antti Kemin työn kautta ja muutenkin olen tilannetta seurannut. Janakkalaan ja Hattulaan verrattuna näyttää siltä, että Tampereen imu on siellä tosi otollinen asumisen ja tietynlaisen yritystoiminnan näkökulmasta.

Akaan tuoreeseen strategiaan Prittinen ei ole vielä tutustunut.

– Pitäisi vähän arvioida, ovatko painopisteet realistiset ja oikein valitut. Muuten siellä on ollut politiikassa ja johtamiseen liittyen vauhdikasta. Se on varmaankin haaste ja vaatii uudelleenkäynnistämistä ajattelun tasolla sekä keskusteluja, Prittinen tuumaa.

Prittisen perheeseen kuuluu vaimo Mari sekä kolme lasta, joista nuorin asuu vielä kotona. Prittisellä on myös yksi lapsenlapsi.

Kommentit (6)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?