Viialan Valtin ja Toijalan Vauhdin nuoret urheilijat ylsivät mitaleille Pirkkahallissa

Viikonloppuna Pirkkahallissa pidettyihin yleisurheilijoiden Hippohalleihin osallistui yli 300 9-15-vuotiasta nuorta ympäri Suomea.  Eniten osallistujia, 63, oli ilmoittautunut T13-sarjan 60 metrille.  Toijalan Vauhti ja Viialan Valtti saivat kisoihin yli 20 urheilijaa ja kaksi viestijoukkuetta. Akaan urheiluseuroille tuli kaksi kultamitalia, yksi hopea ja yksi pronssi ja lukuisia pistesijoja.

Vauhdin Julia Suolaniemelle kaksi kultamitalia

Vauhdin joukkue savutti kaikkiaan kaksi mitalia ja neljä sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Parhaiten vauhtilaisista sijoittui 9-vuotias Julia Suolaniemi, joka voitti ylivoimaisesti sekä 40 metrin juoksun että pituushypyn tuloksilla 6,80 ja 367.  Alkuerässä Julia juoksi ajan 6,70.

9-vuotiaissa poikien pituushypyssä Joona Ratilainen oli seitsemäs 287 kantaneella hypyllä, ja T15-sarjassa kilpailut Jonna Uolamo kymmenes kuulantyönnössä tuloksella 9,10.

Vauhdin tytöt olivat saaneet kisoihin kaksi joukkuetta 4×100 metrin viesteihin.  T11-sarjassa Venla Mattila, Julia Suolaniemi, Jade Hukka ja Milja Välläri sijoittuivat kaatumisesta ja kapulan pudottamisesta huolimatta hienosti neljänsiksi ajalla 68,24. T15-sarjassa juosseet Vauhdin 14-vuotiaat tytöt Jonna Uolamo, Ella Kokko, Jenni Laine ja Maiju Autio juoksivat ajan 58,32, ja sijoitus oli seitsemäs.

Sebastian Karisola ja Matias Viitanen Valtin mitalistit

Viialan Valtin urheilijoista 9-vuotiaiden sarjassa 40 metrillä Karisolan veljeksistä Sebastian juoksi hienosti hopealle ajalla 7,22. Veikko Virtanen jäi täpärästi loppukilpailusta sijoittuen yhdeksänneksi. Sara Majamäki viiletti neljänneksi ajalla 7,50. Hän edusti Valttia mallikkaasti myös pituushypyssä tuloksella 292 ollen kilpailun viides. Matias Viitanen pokkasi pituudessa pronssia tuloksella 313.

P11-sarjassa Stefan Karisola sijoittui 60 metrillä neljänneksi ajalla 9,42. Samu Pentinniemi saavutti viidennen sijan korkeushypyssä tuloksella 115. 13-vuotiassa 60 metrin aitajuoksussa Veli Lepo oli viides ajalla 12,53 ja Maija Oksa oli kymmenes. Maija juoksi myös 1000 metrillä kahdeksanneksi ajalla 3.48,62. Roosa Haanpää työnsi kuulaa kuudennelle sijalle kelpo tuloksella 9,73.

Marika Niskanen

Kari Uolamo

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.