Liike Nyt sai ehdokkaan Akaasta

Susanna Riekkinen pyrkii eduskuntaan Liike Nytin riveistä. Riekkisen sylissä on Peppiina-koira.

Akaasta on tähän mennessä asettunut seitsemän henkilöä ehdolle kevään eduskuntavaaleihin. Tuorein eduskuntaan pyrkijä on Liike Nytin ehdokkaaksi nimitetty Susanna Riekkinen Kylmäkoskelta.

­Riekkisen mukaan kiinnostus päätöksentekoon, pettymys nykypolitiikkaan sekä Liike Nytin sitoutumattomuus saivat hänet hakemaan keväällä perustetun liikkeen ehdokkaaksi. Riekkinen kertoo, että hakemus kiersi perustajajäsenten kautta ja että ehdokkaaksi hyväksymistä edelsi Pirkanmaan vaalipäällikön haastattelu. Liike Nytin perustajiin kuuluvat muun muassa Hjallis Harkimo, Mikael Jungner ja Tuomas Enbuske.

Sastamalasta lähtöisin oleva 51-vuotias Riekkinen on asunut Akaassa vuodesta 2006 lähtien. Riekkinen on ollut aiemmin kaksi kautta Sastamalan kunnallispolitiikassa demarien edustajana. Hän on ollut Sastamalassa varavaltuutettu ja toiminut muun muassa Sastamalan koulutuskuntayhtymän valtuustossa sekä koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan puheenjohtajana.

Riekkinen on koulutukseltaan liiketalouden ja hallinnon tradenomi, mutta nivelreuman takia hän on pysyvästi työkyvyttömyyseläkkeellä.

– Kun tätä sairaushistoriaa on, haluaisin viedä myös tätä kokemusta eduskuntaan, Riekkinen toteaa.

Akaasta kevään eduskuntavaaleissa ovat ehdolla myös Hannu Järvinen (sd), Anton Murola (lib), Heli Piirainen (vas), Mika Setälä (kd) sekä Petri Juutilainen (sin) ja Sauli Turja (sin).

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.