Leijona Futsalilla kahden voiton viikonloppu

Leijona Futsalin Tatu Ahonen osui lauantaina vanhaa seuraansa Ilvestä vastaan. Kuva Juuso Koro.

Futsal-Liiga jatkui viikonloppuna joulutauon jälkeen. Leijona Futsalin ohjelmassa oli kaksi vaikeaa vierasottelua. Ensin lauantaina joukkue kohtasi Ilveksen Tampereella, ja sunnuntaina edessä oli reissu Pohjois-Pohjanmaalle sarjakakkosen Sievin vieraaksi.

Lauantaina Tampereella pelattiin Pirkanmaan herruudesta Ilvestä vastaan. Maalitehtailun aloitti Dusan Milojevic, joka Mika Jussilan syötön jälkeen pääsi tekemään kaikessa rauhassa bravuuriaan – haastoa laidasta keskelle. Vastustamaton laukaus toi vieraille tärkeän avausmaalin. Toisesta osumasta vastasi tarkalla laukauksellaan Tatu Ahonen, kun Yasar Elbeller oli ensin oivasti katkaissut Ilves-hyökkäyksen.

Toisella jaksolla odoteltiin Ilveksen loppukiriä. Kotijoukkue pelasi kuitenkin melko passiivisesti, ja Leijona Futsal sai kontrolloida pelin virtausta toisellakin jaksolla. Vieraat kolisuttelivat ensin tolppia avausjakson tapaan, ja vierasjoukkueen kannattajat pääsivät lopullisesti piinasta ajassa 32.06, kun Jovan Stankovic tyylitteli upeasti pallon verkkoon Ilveksen hakiessa riskillä avausmaaliaan.

Näin ottelu päättyi lukemiin 0–3 (0–2), ja Leijona-maalivahti Juho Laineelle kirjattiin futsalissa harvinainen nollapeli.

Sievi-peli aaltoili päästä päähän

Leijona Futsalin kapteeni Jussi Nyström johdatti joukkueensa kahteen vierasvoittoon viikonloppuna. Kuva Juuso Koro

Sunnuntaina matka jatkui Sieviin. Liekö edellispäivän peli ja pitkä bussimatka painanut jaloissa, mutta pelin alku oli Leijonalle vaikea. Sievi painoi täydellisellä viimeistelyprosentilla palloa maaliin ja johti neljän minuutin pelin jälkeen lukemin 2–0.

Vähitellen myös vierasjoukkue löysi kuitenkin terävyyttä peliinsä. Avausjakson niukkaa hallintaa ei kuitenkaan saatu näkymään tulostaululla, kun palloa ei saatu tolppaa lähemmäs maalia. Vapauttava avausosuma tuli lopulta toisen jakson alussa minuutilla, kun pallo pomppi Sievin puolustajan jalasta takatolpalle hiipineelle Juhana Jyrkiäiselle, joka niittasi sen varmasti tolppien väliin.

Peli aaltoili päästä päähän, ja Leijona Futsalin maalilla Juho Laine venyi muutamaan huipputorjuntaan tarjoten voiton avaimia joukkueelleen. Seuraavan lukon avasi jälleen Jyrkiäinen pommittaen pallon vuorenvarmasti häkkiin Jussi Nyströmin syötöstä. Voittomaaliksi jäänyt 2–3-osuma oli kaunis; Petri Grönholm löysi syötöllään Dusan Milojevicin maalin edestä, ja pallo tarkasti yläriman kautta pömpeliin.

Vierasjoukkue taisteli vahvasti koko joukkueen voimin, eikä antanut Sievin enää nousta voittotaisteluun. Milojevic pamautti lukemiksi jo 2–4 tarkalla kudillaan. Loppulukemat 2–5 (2–0) sai tyylitellä kapteeni Nyström pelin viimeisellä minuutilla.

Sarjataulukon kannalta viikonlopun pisteet tulivat tarpeeseen. Ja tapa, jolla ne varsinkin sunnuntaina tulivat – hurjan nousun jälkeen – oli makein mahdollinen. Leijona Futsalin vuosi on alkanut voitollisesti ja joukkue lähtee kasvattamaan voittoputkea ensi lauantaina kotihallissa. Panu Aution tähdittämä, sarjataulukossa kolme pistettä akaalaisia edellä oleva GFT matkustaa silloin Espoosta Pirkanmaalle. Luvassa on kova taistelu sarjapisteistä runkosarjan kärkisijoja ajatellen.

Dusan Milojevic on juuri laukonut lauantain Ilves-pelin voittomaalin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.