Kolme sammutinta ei riittänyt autopalon taltuttamiseen

Mika Karonen sai traktorilla hinattua palavan auton kauemmas asuinrakennuksesta. Kuvat Sanni Karonen.

Asukkaiden ripeät toimet estivät autopalon leviämisen asuinrakennukseen puoli yhdeksän aikaan sunnuntaiaamulla Kylmäkosken Taipaleella. Kahvilla olleet Sari ja Mika Karonen kuulivat ulkoa pauketta ja huomasivat talon viereen pysäköidyn auton olevan tulessa.

– Ihmettelimme, että kuka koputtaa ulko-ovelle, Mika Karonen kertoo.

Siinä vaiheessa auto oli jo ilmiliekeissä.

– Tyhjensin siihen kolme sammutinta, mutta ei se mitään auttanut, Karonen toteaa.

Kun palo ei talttunut sammuttimilla, Karonen kävi hakemassa navetalta traktorin, sai kiinnitettyä liinan auton akselin ympärille ja onnistui hinaamaan palavan auton kauemmas asuinrakennuksesta.

– Meillä oli sikäli hyvää tuuria, että saimme auton pois siitä, ja talo saatiin säästettyä. Se oli kamala paikka, Mika Karonen toteaa.

Karosten tyttären piti lähteä aamupäivällä autolla töihin. Auto tuhoutui tulipalossa täysin. Auto oli vuosimallia 2010.

Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Mika Karonen epäilee palon saaneen alkunsa sähkölaitteista. Hän oli laittanut auton lämmitykseen noin puolta tuntia aiemmin. Karosen mukaan tapaus osoitti, ettei autoa kannata lämmittää talon vierellä.

Tulipaloa olivat sammuttamassa Kylmäkosken VPK sekä vakinainen palokunta Akaan asemalta. Paikalle hälytettiin täydennykseksi myös Viialan VPK sekä Halkivahan VPK Urjalasta. Palomestari Matti Saarinen kertoo, että täydennysyksiköt kääntyivät matkalla takaisin, kun varmistui, että tuli ei uhkaa enää rakennusta.

– Lähtötilanne oli ilmeisesti aika lailla vakava, Saarinen toteaa.

Auto tuhoutui tulipalossa täysin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.