Akaa-Volley joutui nöyrtymään sarjakakkoselle

Hurrikaani Loimaa oli päättänyt asettaa Akaa-Volleyn Joni Mikkosen erityisvartiointiin. Siinä onnistuttiin. Kokeneen hakkurin saldoksi jäi 9/+1.

Akaa-Volley on kohdannut lentopallon Mestaruusliigan kaksi kärkijoukkuetta joulutauon jälkeen. Molemmissa otteluissa akaalaiset ovat kärsineet tappion, mutta joukkueen ei tarvitse sirotella tuhkaa päälleen. Vaikka VaLePa vei Akaata 3–1 torstaina ja Hurrikaani 3–0 lauantaina, ottelut olivat tasaisia ja lupaavat hyvää jatkolle.

Hurrikaani Loimaa piti kolme sarjapistettä Loimaalla kovemmalla rutiinillaan nimenomaan ratkaisupalloissa. Aivan erien loppuun saakka Akaa-Volley oli hienosti pelissä mukana. Eräpisteet menivät kotijoukkueelle 25–20, 25–21, 25–23.

Ottelutilastot näyttävät melko tasaiselta. Torjunnat Hurrikaanille 5–2 ja vastaanottoprosentit 56–51. Mutta esimerkiksi ässäsyötöt menivät tasan 5–5. Joukkueiden ero näkyy hyökkäyksien huolellisuudessa. Hurrikaanin 85 hyökkäyksestä onnistui 44, kun Akaa-Volleyn 90 yrityksestä ainoataan 38 tuotti tulosta. Sama näkyy plus-miinustilastossa, jossa loimaalaisten sarakkeessa on lukema +31 ja akaalaisten vastaavasti +16.

Oivasen syötöt olivat myrkkyä

Hurrikaani Loimaan voitot Akaa-Volleysta perustuvat pitkälti kokeneen Matti Oivasen syöttöihin. Lauantainakin entinen maajoukkuepeluri onnistui hajottamaan akaalaisten hyökkäyspelin rakentamisen useaan otteeseen.

Voitosta huolimatta Hurrikaanivalmentaja Jussi Heino ei ollut aivan tyytyväinen.

– Hiukan oli tahmeata tai sellaista tasapaksua tänään. Olemme tavoitelleet peliä, joka etenisi rauhallisesti ja ilman hötkyilyä, kunnes ollaan tilanteessa, jossa kaivataan räväkkyyttä. Nyt mentiin koko ajan ikään kuin käsijarru päällä, arvioi viime kaudella Akaa-Volleyn värejä kantanut Heino.

Heino kiitteli joukkuettaan siitä, että otteet säilyivät tasaisen varmoina etenkin erien ratkaisupalloissa. Pelaajat jaksoivat tehdä virheetöntä työtä aivan loppuvihellykseen saakka.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp tunnusti Hurrikaani Loimaan paremmaksi.

– Emme osannet käyttää meille tarjottuja ratkaisuhetkiä hyväksemme. Matti Oivasen syötöt ovat olleet meille myrkkyä. Niin tänäänkin.

Herrera aikoo jäädä Suomeen

Ottelun jälkeinen haastattelu toi kaikkien tietoon uutisen, joka on varmasti lentopalloväen mieleen. Akaa-Volleyn joukkueen ilopilleri Enderwin Herrera kertoi suunnittelevansa urheilu-uran jälkeistä elämää Suomessa.

– Suomen Mestaruusliiga on tasokas. Täällä on hyvä pelata ja koko systeemi alkaa olla tuttu. Tarkoitukseni on jäädä Suomeen, vakuutti Akaa-Volleyn parhaana palkittu yleispelaaja.

Akaa-Volleyn Ville Juntura otti Loimaalla käyttöön kaikki mahdolliset keinot. Kuvassa passari jujuttaa palloa Hurrikaanin neloskulmaan.

Herreran kotimaassa Venezuelassa asiat ovat nykyisellään todella sekaisin. Kokenut ja aina hymyilevä pelimies otetaan kaikilla Suomen liigapaikkakunnilla ilolla vastaan. Mutta kun kyse tulee Herreran kotimaasta, ilme vakavoituu ja huoli sukulaisista näkyy miehen kasvoilta.

– Tänään Hurrikaani oli parempi erien lopussa. Meidän pitää ottaa täältä mukaan muisto kaikista onnistumisista ja ottaa niistä opiksemme, pohti Herrera.

Akaa-Volleyn seuraava peli on kotisalissa tulevana torstaina 17.1. Kello 18.30 alkavaan otteluun verkon toiselle puolelle saapuu perinteikäs Raision Loimu, jolla on menossa peräti 41. kausi maan korkeimmalla sarjatasolla.

Akaa-Volleyn ja maajoukkueen Sauli Sinkkonen onnistui Loimaalla odotetusti. Keskitorjujan saldona oli seitsemän onnistunutta hyökkäystä yhdeksästä tarjotusta passista, yksi ässäsyöttö ja useita tärkeitä vaimennuksia torjuntapelissä. Kuvassa Sinkkonen päättää onnistuneesti yhden hyökkäyksistään Matti Oivasen estelyistä huolimatta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.