Akaa-Volley haastoi VaLePan tosissaan

Passari Ville Juntura pyöritti Akaa-Volleyn peliä onnistuneesti ottelun alussa. Kuvassa Panu Pitkänen on valmis keskihyökkäykseen, ja Enderwin Herrera ponnistaa kuutospaikalta kolmen metrin viivan takaa. Passi menee kuitenkin laitaan hakkuri Joni Mikkoselle. Libero Sakari Liehu varmistaa.

VaLePa vei torstai-illalla odotetusti lentopallon Mestaruusliigan kolme sarjapistettä Akaasta Sastamalaan lukemin 3–1 (17–25, 25–23, 25–19, 25–21). Kamppailu oli kuitenkin kotijoukkueen kannalta rohkaiseva.

Akaa-Volley oli murskata VaLePan ottelun ensimmäisessä erässä. Ville Junturan syöttökäsi oli kunnossa, ja Ville Heiskanen hyökkäsi tutun järkevästi molemmilta laidoilta. Kun sastamalalaisten vastaanotto epäonnistui pahasti – vain joka kolmas nosto oli paikallaan – kotijoukkue karkasi taivaanrantaan.

Yksi erän kohokohtia oli erän puoliväliin sattunut pitkä palloralli, jonka aikana VaLePan hakkuri Urpo Sivula pääsi kahteen otteeseen lataamaan täysillä tyhjältä verkolta. Akaan libero Voitto Köykkä puolusti molemmat tykitykset eleettömästi passarin ulottuville.

Ratkaisuhetkillä näytti hetken aikaa siltä, että VaLePa jää kymmeneen pisteeseen. Muutaman onnistumisen myötä joukkue sai lopulta kasaan kohtuulliset 17 pistettä.

VaLePa paransi ottelun kuluessa

Toisesta erästä alkaen peli tasoittui. Akaa-Volleyn syöttöpeli pehmeni ratkaisevasti, ja vieraiden hyökkäykset alkoivat purra.

Akaa-Volley voitti VaLePan torjuntapelissä. Ruotsin maajoukkuepelaaja Erik Sundberg joutui useaan otteeseen hyökkäämään kolmen miehen torjuntaa vastaan.

Kotijoukkue roikkui kuitenkin hyvin pelissä mukana, eikä sarjakärki ollut mitenkään vahvasti niskan päällä.

Neljättä erää Akaa-Volley jopa vei hienoisesti aina ratkaisupalloihin asti. Lopun epäonnistunut hihapeli käänsi ottelun vieraille.

VaLePan valmentaja Radovan Gacic ei säikähtänyt joukkueensa kompurointia ensimmäisessä erässä.

– Melkein kolmen viikon tauko peleistä näkyi ottelun alussa. Oikeaan rytmiin pääseminen vie aikaa. Akaan syöttö oli hyvä, emmekä saaneet peliä käyntiin. Olin kuitenkin varma, että tulemme otteluun takaisin epäonnistuneen ensimmäisen erän jälkeen, vakuutti Gacic.

Myöskään Akaa-Volleyn valmennusvastuuta kantava Oliver Lüütsepp ei halunnut ruoskia pelaajiaan.

– Tällä kaudella on ollut useita huomattavasti ikävämpiä tappioita. Meillä oli tänään kuitenkin mahdollisuuksia ennakkosuosikkia vastaan. Kotikenttäetu varmasti auttoi joulutauon jälkeen. VaLePa paransi koko ajan otteitaan. Kolmannessa ja neljännessä erässä se oli jo entisellään. Otimme tietoisen riskin syötöissämme ja ensimmäisessä erässä taktiikka onnistuikin.

Akaa-Volleyn libero Voitto Köykkä puolusti VaLePan hyökkäyksiä näyttävästi ja sai palkkioksi yhden pisteen PROLibero-kilpailussa.

VaLePan parhaana pelaajana palkittiin Urpo Sivula ja Akaa-Volleysta palkinnon pokkasi Ville Heiskanen.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu jo lauantaina Loimaalla. Kello 17 alkavassa ottelussa vastaan asettuu sarjakakkonen Hurrikaani.

Seuraava kotipeli on torstaina 17.1. kello 18.30. Silloin Toijalan Monarille saapuu Raision Loimu, joka menetti joulutauolla maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalon Kreikan pääsarjajoukkue Foinikas Syroylle.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.