Muinainen Egypti esittäytyy Vilkun näyttelyssä

Akaan virolaisen ystävyyskunnan Tapan musiikki- ja taidekoulun oppilastöitä on esillä Viialan kirjastossa Vilkussa tammikuun ajan. Näyttelyssä esittäytyy nuorten tekijöiden tekemänä muinainen Egypti sfinkseineen, pyramideineen ja pyhine kissoineen.

Tapan musiikkikouluun perustettiin syksyllä 2015 myös taideosasto, jolloin koulun nimi muuttui musiikki- ja taidekouluksi.

Koulussa perehdytään piirtämisen avulla myös taidehistoriaan. Viime keväänä teemana oli Egypti, ja oppilaiden kanssa luettiin ja katseltiin paljon Egypti-aiheisia taidekirjoja. Samalla pohdittiin maan tämän päivän kulttuuria, koska monet oppilaista olivat itse käyneet Egyptissä.

Viialan kirjaston näyttelyssä nuorimpien, 7–9-oppilaiden töiden teemana oli Skarabee eli pillerinpyörittäjä, turilasmaisiin kuuluva sittiäinen, jota kuvaavia onnenamuletteja muinaisessa Egyptissä käytettiin.

– Keskimmäisen (10–13 vuotta) ja vanhimman, 14–16-vuotiaiden ryhmän töissä halusin nähdä sen, mikä heitä eniten puhuttelee Egyptin taiteessa. Vanhemmilla oppilailla oli suuremmat paperit, ja kaikki työt on tehty pastelliliiduilla, kertoo opettaja Liina Kald.

Viialan kirjaston näyttelytila oli pitkään väistötilana koulukäytössä. Akaan kirjastotoimenjohtaja Timo Tamminen toivoo Tapan musiikki- ja taidekoulun oppilaistöiden toimivan avauksena muillekin näyttelyille.

Akaalaista taidetta on puolestaan keväämmällä esillä Tapassa, kun taiteilija Minna Polus pitää näyttelyn Tapan kirjastossa.

Tapan musiikki- ja taidekoulun oppilastöitä on esillä Vilkun näyttelytilassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.