Teriskodin joulujuhla syntyi yhdessä tekemällä

Teriskodin ympäristö oli lämminhenkisesti tulilla, kynttilöillä ja valoilla valaistu suurta joulujuhlaa varten. Kodille tullessa ilmoilla leijaili joulutunnelmaa. Teriskodin joulujuhla järjestettiin yhdessä asukkaiden kanssa omaisille, läheisille sekä yhteistyötahoille.

Joulu on täynnä perinteitä – ikivanhoja tai uusia itse tehtyjä. Teriskodilla onkin muutaman vuoden ajan järjestetty asukkaiden lähipiirille ja tärkeille henkilöille joulujuhla.

Juhlasalissa joulukuusi loi loistoa ja tunnelmaa. Joulukuuseen onkin liitetty alun perin vahvaa symboliikkaa: ikivihreä puu kuvastaa elämän jatkuvuutta, valot viittaavat Jeesuksen syntymään. Koristeet, kuten varsinkin alkuaikoina makeiset ja muut herkut, puolestaan symboloivat joulun lahjoja.

Lahja, mitä Teriskoti voi antaa asukkaille on kodinomaisuus, yhteisöllisyys, turvallisuus ja toisista välittäminen sekä tietysti hyvä ruoka. Voidaankin sanoa, että on onni päästä ei joutua Teriskotiin asukkaaksi, koska jokainen ihminen on arvokas ja ainutlaatuinen. Nykypäivänä Suomen maassa onkin liian paljon yksinäisiä, ongelmaisia ja vähäosaisia ihmisiä, jotka tarvitsisivat turvallisen ympäristön kyetäkseen elämään arvokasta ja ihmisarvoista elämää.

Joulujuhlaan, perhejuhlaan, henkilökunta ja asukkaat olivat antaneet oman panoksensa jokainen kykyjensä mukaan. Tämä on myös joulun sanoma; yhdessä tekeminen, auttaminen ja hyvä tahto, se on suuri lahja, mikä on tehnyt Teriskodista jokaiselle kodin.

Kirsi Honkanen

Toiminnanjohtaja

Teriskoti

Joulujuhlassa esitettiin perinteikäs Jouluevankeliumi.

Joulupukille etsittiin joulumuoria, onnellisesti pukki sai muorinsa.

Joulu pyörryksissä -näytelmässä kuningatar loihti taikoja, ettei joulu toteutuisi. Onneksi joulupukki ja tontut löysivät keinon joulun pelastamiseksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.