KaDy kaatoi Leijona Futsalin

Tatu Ahonen iski Leijona Futsalin ainoan maalin. KaDyn brassivahvistus Newton ohitettavana. Kuvat Tuukka Nyström.

Vuosi 2018 saatiin Futsal-Liigan osalta päätökseen juuri ennen joulua. Leijona Futsal ja KaDy tarjoilivat Toijalan Monitoimihallilla jännittävän kärkiottelun, jossa vierasjoukkue oli lopulta parempi maalein 1–5 (0–2).

Ottelu oli loppulukemia tasaisempi. Leijona Futsal pelasi varsinkin toisella jaksolla erinomaista futsalia, mutta tolppia lähemmäksi tasoitusta ei lopulta päästy. Sen sijaan KaDy kaunisteli tulostaulua aivan lopussa tyhjään maaliin kolme kertaa.

Avausjaksolla KaDy osui kahdesti. Se viimeisteli todella hyvällä prosentilla ja näytti, ettei paikka sarjan kärkipaikalla ole tullut tälläkään kaudella sattumalta. Kotijoukkue rakenteli yhtä paljon paikkoja, mutta KaDyn maalivahti oli oivassa vireessä ja torjui avausjaksolla kaiken.

Toisen jakson alussa Leijona Futsal rakensi hienolla kuviolla kavennusmaalin, kun Tatu Ahonen pääsi iskemään pallon verkkoon. Tämän jälkeen kotijoukkue otti pelin hallinnan todella vahvasti itselleen, ja se saikin luotua useita maukkaita maalipaikkoja. KaDy kuitenkin taisteli puolustuspäässä vahvasti ja sai pidettyä maalinsa puhtaana ja pääsi siis lopulta iskemään toiseen päähän kolme maalia pelin lopussa.

Tuloksen taakse katsottuna Leijona Futsal pelasi yhden kauden parhaista peleistään. Tappiosta huolimatta esitys oli taas askel parempaan suuntaan, ja tästä on hyvä lähteä joulutauon kautta kohti kevätkierrosta. Opiskelijavaihdosta Portugalista palannut Petri Grönholm pelasi kauden ensimmäisen pelinsä ja osoitti heti, että Leijona Futsal on saanut oivan vahvistuksen loppukauden ajaksi. Mies palkittiin heti kotijoukkueen parhaana.

Leijona Futsalin pelaajavalmentaja Jovan Stankovic summasi sarjan viidenteen sijaan päättyneen syyskauden antia.

– Emme ole päässeet vielä parhaalle tasollemme. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen työmoraaliin harjoituksissa ja olen varma siitä, että kun päivä pitenee, niin meidän peli kehittyy samaa tahtia. Tulemme olemaan kevätkaudella joukkue, jota kukaan ei halua vastaansa, Stankovic valoi uskoa tulevaan.

Leijona Futsalin uusi Vuosi alkaa liigan osalta tuplaviikonlopulla 12.–13. tammikuuta, kun joukkue kohtaa vieraskentällä Ilveksen ja Sievin. Tammikuussa pelattavaksi tulee myös Futsal Cupin puolivälierä, jossa helsinkiläinen kakkosdivisioonajoukkue SUMU isännöi Leijonia.

Petri Grönholm palasi Leijona Futsalin paitaan loppukaudeksi. Vastassa KaDyn Jani Korpela.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.