Vuoden pimein päivä oli Akaa-Volleylle valoisa

Villet Heiskanen ja Juntura (5) pelasivat vapautuneesti Team Lakkapäätä vastaan Rovaniemellä.

Yksi yö muutti Akaa-Volleyn Mestaruusliigajoukkueen ilmeen. Kun perjantai-iltana Oulun Urheilutalolla nähtiin synkänoloisia lentopalloilijoita, lauantaina Lapin Urheiluopistolla hymy oli herkässä.

– Poikien tekeminen oli aivan erilaista jo alkuverryttelyssä. Kyllä näki, että Lakkapää haluttiin voittaa, kertoi valmentaja Oliver Lüütsepp voitokkaan ottelun jälkeen.

Akaa-Volley voitti Team Lakkapään lukemin 3–1 (25–12, 23–25, 25–18, 25–18) ja sai lähteä joulutauolle kolme sarjapistettä rikkaampana. Toinen erä päättyi kotijoukkueen hyväksi, kun akaalaisten hyökkäys pehmeni. Aivan kuin ensimmäinen erä olisi voitettu liian helposti, ja seuraavan piti tulla ilman isompaa rynnistystä.

Sinkkonen uskoo EM-kisapaikkaan

Sauli Sinkkosen syötöt ovat vastustajille hankalia. Rovaniemellä hyppyleijat tuottivat kolme ässää ja kaikkiaan maajoukkuesentteri sai syöttää 23 kertaa.

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinto annettiin ansaitusti maajoukkueessakin keskitorjujana pelaavalle Sauli Sinkkoselle, jonka tehotilasto näytti lukemia 14/+13. Neljästätoista pisteestä 4 tuli torjumalla ja 3 ässäsyötöillä.

– Pari päivää tässä on lomaa, mutta 27. päivä pitää jo olla maajoukkueen mukana Kuortaneella. Tärkeä EM-karsintapeli Tanskaa vastaan on edessä loppiaisena. Usko voittoon ja EM-kisapaikkaan on vahva. Usein aiemminkin olemme onnistuneet ratkaisupeleissä, vakuutti Sinkkonen.

Tanska tulisi lyödä lukemin 3–0 tai 3–1, jotta EM-kisapaikka Suomelle varmistuisi.

Ville Heiskaselta tarkkaa työtä

Akaa-Volleyn toinen tehopakkaus Rovaniemellä oli yleispelaaja Ville Heiskanen. Kokenut lentopalloilija luki vastustajan kenttää kuin avointa kirjaa eikä hakannut palloja silmät ummessa torjuntaan. Heiskasen saldo oli 16/+14 ilman ainoatakaan hyökkäysvirhettä. Lisäksi laiturin vastaanotto oli tututun tarkkaa (53 prosenttia).

Kaiken kaikkiaan Akaa-Volleyn vastaanotto oli tavanomaista epävarmempaa (38 prosenttia). Lakkapää tuli peliin syöttämällä aivan riskirajoilla ja onnistui taktiikassaan toisessa erässä.

– Ykköspassarimme Jani Sippola on sairastellut eikä ollut tänään vielä täydessä terässä. Joel Juurinen ja nuori Mikael Kyllönen hoitivat kyllä passarin hommia kelvollisesti, mutta etenkin varsinainen syömähampaamme Peetu Mäkinen tarvitsee tasaisen varmoja passeja onnistuakseen, arvioi Lakkapään valmentaja Henri Tuomi.

Tuomi oli joka tapauksessa tyytyväinen 19-vuotiaan Kyllösen saatua tililleen ensimmäisen liigaottelunsa. Joukkue saattaa hyvinkin tarvita nuorukaisen palveluita vielä kevätkaudella.

Mestaruusliiga hiljenee joulutauolle pariksi viikoksi. Akaa-Volleyn seuraava peli on kotisalissa torstaina 10.1. kello 18.30. Vastustaja on kovin mahdollinen VaLePa. Mutta Akaa-Volley on kova kotonaan, kuten taannoinen Savo Volley -voitto osoitti.

Yksi Lakkapää-voiton takuumiehistä oli yleispelaaja Ville Heiskanen, joka taiteili pallon kanssa jo alkulämmittelyssä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.