Petite Ballerinan tanssijoiden syksy huipentui Lumikuningatar-esitykseen

Lumikuningatar hevosineen. Lumikuningatarta esitti Katinka Salmipuro ja hevosina olivat Alma Koskinen, Elli Löövi, Helmi Salonen ja Tyyne Sihvonen. Kuvat Anton Murola. 

Akaan balettikoulu Petite Ballerinan syyskausi päättyi joulunäytökseen, jonka aiheena oli Lumikuningatar H.C. Andersenin sadun mukaan. Koulun opettaja Alina Siren mukaili klassikkotarinan taitavasti tiiviiksi ja helposti seurattavaksi.

Yleisöä saapui paikalle runsain joukoin katsomaan, mitä syksyn tunneilla on saatu aikaan, mutta myös kannustamaan esiintyjiä. Koreografiat näytöksen tansseihin olivat tehneet koulun opettajat Mia Tiihonen, Alina Siren, Nina Viiala, Brie Rousku ja Mirjam AirioMurola.

Lumikuningattarena tanssi Katinka Salmipuro, Kertun roolissa oli Liinu Anttonen, ja Kaita esitti Hilla Hämäläinen.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin monipuolinen kattaus balettia, showjazzia, nykytanssia ja streetdance/hiphoppia.

Näytöksen alussa Kerttu ja Kai tanssivat ihanan pirteän yhteistanssin, joka sai hymyn katsojien kasvoille. Koulun nuorimmat oppilaat tanssivat rohkeasti yleisön edessä  muun muassa  lumihiutaleina, pikku peikkoina, revontulina ja sirpaleina.

Showjazzin ryhmät eläytyivät vahvasti tansseihinsa, jotka kertoivat ystävyydestä ja viimasta.

Streetdance/hiphop ryhmän tanssi pahisihmisistä oli vähäeleisyydessään vaikuttava ja piti hienosti yleisön mielenkiinnon yllä.

Valkoisia lintuja esittivät 8-10-vuotiaat balettikoululaiset.

Puoliajan loppupuolella Kerttu Grandell tanssi vaikuttavan Ruusun soolon, jota seurasi 10–12-vuotiaiden balettilaisten hurmaava Ruusujen tanssi.

Ensimmäinen puoliaika päättyi siihen, kun Lumikuningatar tulee hevosineen hakemaan Kain mukaansa. Hevosina tanssivat näyttävästi Alma Koskinen, Elli Löövi, Helmi Salonen ja Tyyne Sihvonen.

Toisella puoliajalla Kerttu lähti etsimään Kaita ja törmäsi satubalettilaisten söpöihin pikku peikkoihin sekä ihastuttaviin 8–10-vuotiaiden valkeisiin lintuihin. Pelottavat rosvot, Netta Sievola ja Hilja Sihvonen, varastivat Kertun kaulahuivin. Dueton olivat suunnitelleet tanssijat itse.

Lopulta poro saapui ja vei Kertun Lumikuningattaren palatsiin. Kerttu Grandell tanssi porona vaikuttavasti.

Sirut-kisaryhmän vauhdikas ja hyvin harjoiteltu Pingviinien tanssi tempaisi yleisön mukaansa.

Nykytanssin alkeis- ja edistyneitten ryhmät tanssivat varman oloisesti tanssinsa, joiden aiheena olivat liekki ja taika.

Loppuhuipennuksena nähtiin mahtipontinen baletin edistyneitten oppilaiden, Lumikuningattaren ja Pakkasneitojen tanssi, jonka lopuksi Kerttu löysi Kain ja heistä tuli taas parhaat ystävät. Tämäkin satu päättyi onnellisesti.

Nina Viiala

Revontulina oli Urjalan ryhmän alkeisbalettilaiset. 

Rosvoina tanssivat Hilja Sihvonen ja Netta Sievola omalla koreografiallaan.

Kai ja Kerttu. Kaina nähtiin Hilla Hämäläinen ja Kerttuna Liinu Anttonen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.