Pelikentälle lensi 413 pehmolelua

Akaalaiset Kaisla (vas.) ja Kerttu Korhonen askartelivat valkeakoskelaisen serkkunsa Vilma Jokisen kanssa kuusenkoristeita Toijalan MLL:n askartelupisteellä. Kaislan paikalle oli vetänyt Futsal.

Monarilla oli lauantaina riehakaskin tunnelma, kun Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistys oli järjestänyt lapsille toimintaa ennen Leijona Futsalin peliä. Juoksuradalle organisoitu temppurata veti lapsia juoksemaan, pomppimaan ja kokeilemaan pallonheittotaitojaan.

Aulassa lapset saivat koristuksia kasvoihinsa kasvomaalauspisteellä, ja askartelupajalla loihdittiin koristeita joulukuusen oksille. Tällä pajalla viihtyivät myös valkeakoskelainen Vilma Jokinen, 8, serkkujensa Kaisla, 14, ja Kerttu, 5, Korhosen kanssa. Askartelu ei ollut kuitenkaan ollut Kaislalle perimmäinen syy saapua Monarille.

Kirsi Turto maalasi Mimosa Virtasen poskeen toukan. Isla Virtanen odottaa vuoroaan ja Elina Turto on jo saanut kissanviikset.

– Minä tulin katsomaan peliä. Olen seurannut Futsalia jo monta vuotta. En harrasta sitä itse, mutta haluaisin kyllä, kertoo Kaisla, jolla on kuudet joukkuevoimistelutreenit viikossa.

Tytöt olivat varautuneet pehmoleluin lauantain otteluun, sillä Leijona Futsal lahjoitti MLL:n Toijalan yhdistykselle jokaisesta pelikentälle heidän ensimmäisen maalinsa jälkeen heitetystä nallesta yhden euron. Korhostenkin vintiltä kaivetut vanhat pehmolelut saivat siis kunnon lennon katsomosta kentälle, kun kotiyleisö sai revetä riemusta Jussi Nyströmin tehtyä avausmaalin reilun kuuden minuutin pelin jälkeen. Pehmoleluja laskettiin kaikkiaan 413 kappaletta, joten Leijona Futsalin lahjoitus paikalliselle MLL:n yhdistykselle on euroissa saman suuruinen.

Juoksuradalla riitti vipinää, kun lapset saivat juosta ja pomppia sydämensä kyllyydestä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistyksen aktiivit tekivät ison työn kerätessään 413 pehmolelua Futsal-kentältä.

Väliajalla vieraillut joulupukki jakoi lapsille karkkia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.