Leijona Futsal voitti kotikentällä nallesateessa – Valkeakoskella Mad Max teki historiaa

Futsal-Liiga siirtyy joulutauon viettoon ensi lauantaina, mutta vielä sitä ennen pelattiin liigaa kahden ottelun verran.

Keskiviikkona edessä oli vierailu Valkeakoskelle, jossa Mad Max isännöi kauden ensimmäistä Etelä-Pirkanmaan derbyä. Vierasjoukkue Leijona Futsal esiintyi edellisen tappioon päättyneen PP-70 -ottelun kaltaisesti melko aneemisesti, eikä saanut missään vaiheessa peliä itsestään parasta irti.

Vaikka akaalaiset johtivat peliä välillä jo 0–2 Miikka Hurmeen ja Mika Jussilan osumilla, oli keskiviikkona tähtiin kirjoitettu Mad Maxin seurahistorian ensimmäinen voitto Leijona Futsalista. Valkeakoskelaiset nousivat toisella jaksolla väkisin rinnalle ja ohikin, ja näin pisteet jäivät Mad Maxille lukemin 3–2 (0–1).

Lauantaina paluu voittokantaan

Jussi Nyström iski avausmaalin ja Monarin lattia alkoi täyttyä pehmoleluista. Kuva Tuukka Nyström

Leijona Futsal lähti katkaisemaan kahden pelin tappioputkea lauantaina kotihalliin kauden ennätysyleisön, 213 katsojaa, edessä. Ottelu oli samalla hyväntekeväisyyspeli yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Toijalan yhdistyksen kanssa. Kun Jussi Nyström iski avausmaalinsa, täyttyi Monitoimihallin lattia pehmoleluista ja niitä tarvitsevat lapset saivat yli neljäsataa lelua.

Itse ottelussa avausjaksolla Leijona Futsalin kehnot otteet näyttivät jatkuvan jo kolmannen pelin peräkkäin. Vierailija FC Kemi roikkui 2–2-tasalukemissa aina tauolle asti.

Lopulta toisella jaksolla isännät löysivät taas peli-ilon, ja aktiivinen sekä taidokas hyökkäyspeli alkoi tuottaa tulosta. Maalijuhlissa kotivoitto kirjattiin lopulta lukemin 7–2 (2–2). Leijona Futsalista maalinteossa onnistuivat Dusan Milojevic, Miikka Hurme ja Mika Jussila kukin kaksi kertaa sekä avausmaalin iskenyt Nyström kertaalleen.

Futsal-Liiga jatkuu vielä yhden ottelun verran ennen joulutaukoa. Vuosi 2018 päättyy komeimmalla mahdollisella tavalla, kun tulevana lauantaina sarjan kärkijoukkue ja viime kauden mestari Kampuksen Dynamo Jyväskylästä vierailee Akaassa. Leijona Futsal isännöi silloin vuoden viimeistä peliä tuttuun tyyliin kello 15.

Ottelussa kerättiin satoja pehmoleluja hyväntekeväisyyteen. Kuva Tuukka Nyström

Leijona Futsalin maalivahti Juho Laine auttoi keräämään pehmoleluja. Kuvat Tuukka Nyström

Jussi Nyström iski avausmaalin ja Monarin lattia alkoi täyttyä pehmoleluista. Kuva Tuukka Nyström

Dusan Milojevic seuraa katsellaan oman laukauksensa osuvan maaliin. Kuva Tuukka Nyström

Mika Jussila osui kahdesti lauantaina.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.