Marko Lehmusvirralle Avoimen luokan nelinpelivoitto kotikisoissa – sulkapallolegenda antoi ohjeita vastustajalle

Miesten nelinpelin Avoimen luokan palkitut, ykkösinä Marko Lehmusvirta (vas.) ja Mikko Heikkinen ja toisina Robin Jäntti ja Niko Irpola. Kuva: Outi Penninkangas

Toijalan Valppaan Marko Lehmusvirta voitti Parkanon Sulan Mikko Heikkisen kanssa Valppaan sulkapallon Itsenäisyysturnauksessa Toijalan Monitoimihallilla miesten nelinpelin Avoimen luokan. Myös saman luokan sekanelinpelivoitto jäi kotiin Antti Rehtolan ja Susanna Hakalan ottamana. B-luokan sekanelinpelin voittivat Harri Ahonen ja Helena Kämärä. Toisen voiton he saavuttivat miesten nelinpelissä. Myös Valppaan Emilia Nieminen

nousi kahteen voittoon. Voitot tulivat naisten C-luokan  kaksinpelissä sekä sekanelinpelissä.

Ohjeita Pontus Jäntiltä

Miesten Avoimen luokan nelinpelin finaalissa Marko Lehmusvirta ja Mikko Heikkinen saivat vastaansa Helsingin Badminton Clubin nuoret Niko Irpolan ja Robin Jäntin. Jäntti on sulkapallolegenda Pontus Jäntin poika ja tämän hetken nelinpelin 15-ikäisten Suomen ykköspelaaja. Ei auttanut edes  isä-Jäntin tiukat ohjeet tauolla, vaan Lehmusvirta ja Heikkinen jyräsivät ottelun väkisin nimiinsä 21–14, 21–16.

Miesten kaksinpelissä Niko Irpola ei antanut Marko Lehmusvirralle mahdollisuuksia vaan vei ottelun 21–13, 21–12. Sekanelinpelissä kärkisijoista taistelivat Valppaan parit Antti Rehtola/Susanna Hakala ja Mikko Vuorinen/Noora Nieminen. Pari Antti Rehtola/Susanna Hakala olivat vahvempia erin 21–15, 21–16.

B-luokan kaksinpelin finaalissa Puistolan Sami Blumchen voitti Mikko Heikkisen 21–14, 21–17. Sekanelinpelistä sitten kehkeytyikin Valppaan parien Harri Ahonen/Helena Kämärä ja Mikko Vuorinen/Heidi Vilpas välinen tahtojen taisto. Erittäin tiukat kolme erää päättyivät Ahosen ja Kämärän voittoon 21–19, 18–21, 21–18.

Sulkapallon moninkertainen Suomen mestari Pontus Jäntti (vas.) seurasi Monitoimihallilla poikansa Robinin pelejä. Juttuseurana Valppaan Pertti Tuomela. Kuva Mikko Vuorinen.

C-luokan kaksinpelin finaalissa olivat vastakkain tamperelaiset Samuli Koskinen ja Eetu Koivu. Koivu oli vahvempi erin 2–0. Miesten nelinpelissä Valppaan pari Harri Ahonen/Helena Kämärä ottivat finaalivoiton Ahjolan parista Heikki Huotari/Petri Moilanen eräpistein 17–21, 21–19, 21–9. Naisten puolella Valppaan Emilia Nieminen ylsi kahteen luokkavoittoon. Kaksinpelissä kaatui Tampereen Leena Puranen finaalissa 12–21, 21–15, 21–18. Sekanelinpelin finaalissa Nieminen ja Eetu Koivu veivät helsinkiläisiä Juho Jäppistä ja Emma Ahishalia 21–11, 21–13.

Mukana uusi harrasteluokka

Harrasteluokassa miesten kaksinpelin finaalissa Iiro Lehtinen voitti Olli Medurin 2–0. Nelinpelin valtiaat olivat Tero Innala ja J-P Uschanoff. He voittivat Iiro ja Janne Lehtisen finaalissa suoraan 2–0. Naisten kaksinpelin finaalissa Linnea Koskinen voitti Emma Ahishalin 2–1. Sekanelinpelin voiton vei pari Markus Flinck/Johanna Hakalahti. He voittivat tiukassa finaalissa parin Erkko Säynäväjärvi/Leena Puranen erin 2–1.

Uutena luokkana kisoissa oli nelinpelin 50-vuotiaitten C+ -harrasteluokka. Se saavutti heti hyvän suosion runsaalla osanotollaan. Voiton luokassa ottivat pari Pete Nurmi/Tapio Salo. Finaalissa joutuivat taipumaan pari Kai Antell/Kimmo Vähätalo erin 2–0.

Seuraavan kerran hanhensulkapalloa lyödään Toijalassa kilpailumielessä 2.2.2019.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?