Aliisa Tuomelle vapaapainin Suomen mestaruus

Aliisa Tuomi sinisissä trikoissa selättää  KooVeen Elena Okkosen. Okkonen sijoittui SM-kisoissa neljänneksi.

Kadettien eli poikien ja tyttöjen vapaapainin SM-kilpailut järjestettiin 8.12. Porvoossa. Sarjassa 53 kiloa Viialan Pyryn 15-vuotias Aliisa Tuomi paini SM-kultaa. Hopeaa sai Kemin Intoa edustava Alisa Pauna, josta Aliisa Tuomi otti ylivoimaisen 4–0-voiton.

– Aliisa pääsi heti hallitsemaan ottelua ja sai etulyöntiaseman koko matsiin, kertoo Aliisan äiti Hanna Tuomi.

Suomen mestaruus on Aliisalle toinen kadettien sarjassa. Viime tammikuussa hän voitti vapaapainin Suomen mestaruuden myös junioreissa. Porvoon kisoissa Aliisa otteli ensimmäistä kertaa 53 kilon sarjassa.

Aliisa Tuomi on aloittanut painiharrastuksen 3–4-vuotiaana ja on kilpaillut kouluikäisestä asti. Hän käy koulua tällä hetkellä Kuortaneella, jossa hän suorittaa yhdeksännen luokan urheiluluokalla. Ensi viikonloppuna Pyryn painija osallistuu Koululiikuntaliiton mestaruuskisoihin. Tammikuussa ovat vuorossa jälleen junioreiden vapaapainin SM-kisat.

Aliisan isosisko 17-vuotias Elli Tuomi sijoittui Porvoon kisoissa sarjassa 69 kiloa toiseksi. SM-kullan vei Janakkalan Paini-Ilveksen Anni Salmelin.

Viialan Pyryn Eemeli Rautanen ei osallistunut viikonlopun SM-kisoihin, koska hän parantelee pientä selkävammaansa. Eemelin päälaji on kreikkalais-roomalainen paini.

Sisarukset Aliisa ja Elli Tuomi palkittiin molemmat SM-mitaleilla. Kuva Sami Tuomi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?