Akaa-Volley pääsi nauttimaan viisieräisen voittoa – tulos oli joukkueelle monella tavalla merkityksellinen

Ville Juntura parantaa otteitaan kauden edetessä. Vantalla passari palkittiin joukkueensa parhaana.

Akaa-Volley ja Vantaa Ducks pelasivat kerrassaan omituisen Mestaruusliigan lentopallo-ottelun Vantaalla itsenäisyyspäivän aattona. Peli aaltoili pahemmin kuin Vanajavesi rankimmassakaan syysmyrskyssä.

Ducks vei ensimmäistä erää mennen tullen. Molemmat joukkueet tekivät hyökkäysvirheitä kilpaa, eikä peli noussut missään vaiheessa mainittavan korkeatasoiseksi. Selkein ero joukkueiden välillä oli vastaanoton tarkkuudessa. Kotijoukkueen kokeneet Toni Kankaanpää (88 %) ja Pasi Hyvärinen (100 %) peittosivat akaalaishihat selkeästi.

Toinen erä oli vastaanoton osalta ensimmäisen peilikuva. Akaa-Volley nosti 80-prosenttisesti ja Ducks vajosi 39 prosentin tarkkuuteen. Kun lisäksi Akaa-Volley voitti torjunnat 5–0 ja syötti neljä ässää kotijoukkueen yhtä vastaan, voittajasta ei jäänyt jossilteltavaa.

Pitkän erätauon jälkeen asemat vaihtuivat jälleen. Tällä kerralla kotijoukkue terästyi nimenomaan hyökkäyksien päättämisessä. Ducksien joka toinen kuvio toi pisteen joukkueen sarakkeeseen.

Neljäs erä jatkoi kummallisuuksia. Nyt mentiin muutoin tasapäisesti, mutta hyökkäystehot heittivät häränpyllyä: Akaa-Volley 57 prosenttia ja Ducks 34. Akaan passari Ville Juntura sai hyvän syöttöputken tilanteesta 15–15 lukemiin 15–20. Tuosta vantaalaiset eivät enää toipuneet, vaan ottelun ratkaisuun tarvittiin viides erä.

Lemola ja Sinkkonen onnistuivat syötöissään

Akaa-Volley Fan Club toivottaa pelaajaesittelyssä joukkueen kapteenin Joni Mikkosen tervetulleeksi Vantaa Ducksin kotikentälle.

Viimeisessä erässä esille nousi ensin Akaa-Volleyn Miikka Lemola, joka otettiin syöttöviivalle tilanteessa 7–7. Ensin kaksi vaikeaa syöttöä, jotka vaikeuttivat vastustajan hyökkäystä. Jälkimmäisestä Enderwin Herrera otti illan ehkä näyttävimmän torjuntapisteen ja kävi antamassa verkkotolpalle suukonkin onnistumisen kunniaksi. Lemola ei jäykistynyt Ducksin aikalisällä vaan tykitti vielä ässäsyötön aivan kentän ykköspuolen rajaviivalle.

Ottelu päättyi Sauli Sinkkosen kahteen peräkkäiseen vaikeaan aloitukseen, joista ensimmäinen nousi Ville Junturalle vastapalloksi. Jälkimmäisestä Ducks törmäsi jälleen erinomaisesti pelanneen Shonari Hepburnin (13/+13) torjuntaan.

Ottelun lopputulos oli Akaa-Volleyn hyväksi 3–2 (17–25, 25–19, 17–25, 25–18, 15–11).

Ensimmäinen voitto vieraskentällä

Ville Heiskanen ja Enderwin Herrera saivat kunnian tipauttaa kaksi uutta sarjapistettä Akaa-Volleyn pistepussiin, jota Fan Clubin Paavo Pöyhönen ja Piia Paloluoma kuljettavat mukanaan. Kuva Markku Ruonala

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli luonnollisesti helpottunut pelin ratkettua.

– Tasainen kamppailuhan tämä oli. Parissa rotaatiossa olimme karvan verran parempia. Onneksi energiaa riitti tuohon viidenteen erään. Olen ylpeä sekä joukkueesta että Akaa-Volleyn Fan Clubista. Kannustus vieraskentilläkin on tervetullutta, kiitteli Lüütsepp.

Akaalaisten parhaan palkittiin Ville Juntura, joka ei myöntänyt olevansa vielä parhaassa kunnossaan.

– Hyökkäysten tempo lähti Joni Mikkosen kanssa hyvin uomiinsa heti kauden alusta. Töitä on vielä tehtävä, jotta laidoille saadaan lisää tehoja. Vastaanotto meillä kyllä toimii. Hienoa on pelata, kun ei tarvitse juosta pallojen perässä, jakoi Juntura tunnustusta joukkueen yleispelaajille ja liberoille.

Voitto Vantaa Ducksista oli Akaa-Volleyn kannalta merkityksellinen usealla tavalla. Piste-ero sarjataulukossa alimpana pesäänsä pitävään ankkaparveen kasvoi. Akaalaisten tavaramerkiksi jo nousseet tappiot viisieräisissä kamppailuissa saivat nyt päätöksen. Lisäksi Ducks oli ensimmäinen joukkue, jonka Akaa-Volley onnistui kaatamaan vieraskentällä.

Nähtäväksi jää, paljonko tuo kaikki vaikuttaa joukkueen tekemiseen jatkossa. Seuraavan kerran tästä saadaan todisteita tulevana lauantaina, kun kivikova Savo Volley saapuu Toijalan Monitoimihalliin. Syyskauden viimeinen kotipeli alkaa kello 17.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.