Juuso Hyvärinen irtisanoutui VAAOn johtajavirasta ja ryhtyi opiskelijaksi

Työt opintoihin vaihtanut Juuso Hyvärinen irtisanoutui marraskuussa Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston talous- ja hallintojohtajan virasta.

Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston (VAAO) talous- ja hallintojohtajan virkaa viimeiset pari vuotta hoitanut akaalainen Juuso Hyvärinen vaihtoi tänä syksynä työt opiskeluihin. Hyvärinen irtisanoutui VAAOsta marraskuussa.

Toijalassa asuva 48-vuotias Hyvärinen opiskelee nyt hallintotieteitä Tampereen yliopistossa. Hän myöntää kevään pääsykoetulosten olleen itselleen yllätys.

– En olisi millään uskonut, että tulen valituksi. Nyt olen päätoiminen opiskelija, Hyvärinen kertoo.

Hyvärinen on myös hakenut Akaan kaupunginjohtajan virkaan. Hän sanoo lähteneensä mukaan kotipaikkarakkaudesta.

– Jos palveluksiani tarvitaan, siinä tapauksessa muutan kyllä suunnitelmiani.

Pitkä ura VAAOssa

Hyvärinen yritti alkusyksyn opiskella töiden ohessa mutta totesi sen hankalaksi.

– Marraskuuhun asti yritin sinnitellä, kunnes totesin ettei siitä tule mitään. Ajattelin, että jos nyt valitsen työn, en välttämättä enää ensi vuonna pääse kouluun ja sitten seitsemänkymppisenä harmittaa, kun en käyttänyt tilaisuutta hyväksi.

VAAOssa Hyvärinen ehti työskennellä 23 vuotta, opettajana, kehitysjohtajana ja tammikuusta 2017 lähtien akaalaisen Voitto Kukkosen seuraajana talous- ja hallintojohtajana.

– Talous- ja hallintotöitä tehdessäni huomasin, että sehän on kiinnostavaa, vaikka kuulostaakin aika byrokraattiselta. Ehkä sitten jossain vaiheessa joissain päin teen niitä hommia tutkinnon kera.

Hyvärinen on suorittanut aiemmin filosofian maisterin tutkinnon pääaineenaan historia, minkä lisäksi hän on opiskellut taloustiedettä ja tietojenkäsittelyä.

Juttuun lisätty tieto Hyvärisen osallistumisesta Akaan kaupunginjohtajahakuun.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.