Akaan johtoon pyrkii kymmenen hakijaa

Akaan kaupunginjohtajan määräaikaiseen virkaan on hakenut kymmenen henkilöä. Haku päättyi keskiviikkona 5. joulukuuta kello 15.

Hakijat ovat filosofian maisteri Juuso Hyvärinen, kauppatieteiden maisteri Mika Jakovaara, hallintotieteiden maisteri Matti Kannus, valtiotieteiden maisteri Tuomas Koskiniemi, kasvatustieteiden maisteri Auri LappiTakala, kauppatieteiden tohtori Antti Laukkanen, kauppatieteiden maisteri Pasi Mäkinen, diplomi-insinööri Teppo Nurminen, hallintotieteiden maisteri Antti Peltola ja hallintotieteiden maisteri Riku Siren.

Hakijoista akaalainen Juuso Hyvärinen on toiminut Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston talous- ja hallintojohtajana. Hyvärinen irtisanoutui virasta marraskuussa keskittyäkseen hallintotieteiden opintoihin.

Pasi Mäkinen on Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja.

Riku Siren haki Akaan kaupunginjohtajan virkaa myös vuosi sitten ja oli kolmen haastatellun joukossa. Tuolloin kaupunki keskeytti haun ja jäi odottamaan hallinto-oikeuden päätöstä kaupunginjohtajan virasta irtisanotun Aki Viitasaaren valitukseen. Siren työskentelee sote- ja maakuntauudistushankkeen projektipäällikkönä Pirkanmaan liitossa.

Mika Jakovaara Porista toimii vetäjänä Turun kauppakorkeakoulussa väitöstutkimushankkeessa strategisista investoinneista.

Matti Kannus Kangasalta on vs. hallintosihteeri Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueella.

Tuomas Koskiniemi Turusta on tilapalvelujohtaja Turun kaupungilla.

Auri Kristiina Lappi-Takala Espoosta on Arto Carpus säätiön toimitusjohtaja.

Antti Laukkanen Sastamalasta on tutkijatohtori ja veroasiantuntija kansainvälisessä veroinstituutti IBFD:ssä sekä Metsärannan Kauppa Oy:n osakas.

Teppo Nurminen Vihdistä on Suomen Projekti-instituutti Oy:n toimitusjohtaja.

Antti Peltola Helsingistä on Järvenpään kaupungin talous- ja hallintojohtaja.

Kaupunginjohtajan valintatyöryhmä kokoontuu käsittelemään valintaa 11.12.

Akaan kaupunki hakee kaupunginjohtajaa viiden vuoden määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Juttua täydennetty hakijoiden työtiedoilla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.