Kiinteistöpäällikkö Henri Salonen lähtee opetustehtäviin

Henri Salonen aloitti marraskuussa 2015 Akaan kaupungin vastaavana rakennustarkastajana. Lokakuussa 2017 hän siirtyi kiinteistöpäälliköksi.

Akaan kaupungin kiinteistöpäällikön virasta irtisanoutunut Henri Salonen, 38, siirtyy rakennustekniikan lehtoriksi Tampereen ammattikorkeakouluun. Salonen opettaa ammattikorkeakoulun lisäksi myös Tampereen teknillisellä yliopistolla (TTY), joka ensi vuoden alusta yhdistyy Tampereen yliopiston kanssa Tampereen yliopistoksi.

Salonen kertoo ajatuksen opetustehtäviin siirtymisestä kypsyneen syksyn aikana. Tulevassa tehtävässä häntä kiinnostaa mahdollisuus hyödyntää aikaisempaa kokemusta rakennesuunnittelusta ja talonrakennustekniikasta. Salonen on pitänyt kursseja TTY:llä jo muutaman vuoden ajan sivutoimisesti.

Henri Salonen myöntää, että tulevat vuodet ovat tulevalle kiinteistöpäällikölle kiireisiä.

– Monenlaisia hankkeita on todennäköisesti lähdössä liikkeelle myös korjauksiin liittyen sitten, kun päätetään, mitä lähdetään korjaamaan ja missä laajuudessa. Ne tulevat työllistämään aika paljon, jotta ne tulee tehtyä hyvin eikä niitä tehdä hätiköiden ja suunnittelematta. Teknisessä toimessa on kyllä hyvä porukka, joka tietää, miten hommat pitää hoitaa. Jaana (tekninen johtaja Jaana Koota) on hyvä tyyppi, hänestä kannattaa pitää kiinni ja huolehtia siitä, että hänellä on riittävät resurssit hoitaa teknistä toimea.

Salosen mukaan tekninen toimi ei eroa haasteellisuudessaan muista toimialoista.

– Kun katselee kollegoita, muillakin toimialoilla tuntuu olevan yhtä haastavaa. Me teknisessä toimessa painimme omien probleemiemme kanssa.

Salonen ehti työskennellä Akaan kaupungin palveluksessa kolmisen vuotta. Salosen mukaan viranhaltijatehtäviin liittyvä tietynlainen kankeus tuo omat rajoituksensa mutta työ kuntaorganisaatiossa on ollut myös opettavaista.

– Olen saanut kokemusta siitä, miten ongelmatilanteissa pitää toimia. Entisestään on kirkastunut se, että jos jotain asiaa ei itse osaa, täytyy hankkia apua, joka osaa. Asiantuntija-apua kannattaa käyttää, kun sitä tarvitaan.

Viialassa asuva Salonen aikoo jatkossakin seurata kotikaupunkinsa asioita ja olemaan apuna.

– Ehkä politiikkaan en kuitenkaan sekoa, en ainakaan tänään. Siirryn katsomon toiselle puolelle seuraamaan teatteria.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
BLACK FRIDAYN pimeä tarjous: AS DIGI 2 kk 5,90 €.