Leijona Futsalin voittoputki katkesi kotihallissa

Tamperelainen PP-70 yllätti Leijona Futsalin Akaassa lauantaina. Viimeistelyn kanssa tuskaillut kotijoukkue nöyrtyi tappioon Futsal-Liigan ottelussa lukemin 1–3 (1–1).

Vierasjoukkueen taktiikka peliin oli selvä. Se puolusti maltilla ja tiiviisti, ja iski vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Taktiikka toimi erinomaisesti tällä kertaa, kun vieraat tylsyttivät Leijona Futsalin hyökkäystehot lähes kokonaan.

Leijona Futsalin parhaana pelaajana palkittu ja ainoan maalin tehnyt Juhana Jyrkiäinen (keskellä) piteli päätään siinä missä moni muukin Leijona lauantaina. Maalinteko oli historiallisen tuskaista. Yllätysvoiton vieneen PP-70:n parhaana palkittiin maalivahti Jani-Petteri Soininen. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Hiukan tuskaisen esityksen jälkeen kotijoukkueen pitkä voittoputki tuli siis päätökseen. Maalintekoa lukuun ottamatta peliesitys ei ollut mikään erityisen huono – maalipaikkoja saatiin kyllä lauantainakin rakennettua melkoinen määrä. Hukattuja avopaikkoja oli paljon ja osansa siinä oli vieraiden hyvin torjuneella maalivahdilla, mutta kyllä Leijona Futsalin viimeistelytaidotkin olivat tällä kertaa ennätysmäisen alhaisella tasolla.

Vieraille täytyy myös nostaa hattua äärimmäisen armottomasta viimeistelyprosentista omissa paikoissaan. Ottelusta olivat kotijoukkueen osalta sivussa flunssaiset Kasper Kangas sekä Tatu Ahonen, pelikieltoinen Dusan Milojevic, syyskauden ulkomailla oleva Petri Grönholm ja loukkaantumisen vuoksi vielä pitkään sivussa oleva Petri Jouppi. Pitkä poissaololista ei ole kuitenkaan tuumaakaan pois hienosti taistelleelta vierasjoukkueelta, joka puolusti suurella sydämellä ja haki itselleen arvokkaat pisteet sarjataulukkoon.

Kotijoukkueen ainokaisen iski parhaaksi pelaajaksikin valittu Juhana Jyrkiäinen, joka tasoitti pelin avausjaksolla Mika Jussilan syötöstä. Muuten Leijona Futsal kyllä piti palloa ja rakensi hyviä hyökkäyksiä, mutta siis tällä kertaa ilman tulosta.

Maalinteon tehokkuutta voidaan nyt hetki harjoitella, sillä seuraava liigaottelu pelataan vasta keskiviikkona 12. joulukuuta. Silloin Leijona Futsal matkustaa Valkeakoskelle Mad Maxin vieraaksi kihelmöivään Etelä-Pirkanmaan paikallisotteluun.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.