Lukijamme kirjoittavat

Akaan Keskusta kannattaa Akaan Areenan toteuttamista

Keskustan Akaan Kunnallisjärjestö piti syyskokouksen 18.11. Allin Pirtillä ja keskusteli laajasti Akaan kaupungin ja kunnallispolitiikan tilanteesta. Erityistä huolta kokousväki kantaa lasten, nuorten ja perheiden tilanteesta.

Koulujen puutteellinen kunto on ollut jo pitkään keskustelussa ja opetustilojen lisäksi tilanne vaikuttaa laajasti myös kuntalaisten harrastus- ja toimintamahdollisuuksiin. Viialassa ei ole tällä hetkellä terveellisiä ja turvallisia sisäliikuntatiloja. Myös Toijalasta kuuluu huolestuttavia uutisia koulujen liikuntasalien tilanteesta, ja osa saleista on jo poistettu käytöstä.

Salien käyttö ei painotu pelkästään koulujen tarpeeseen, vaan kolmannen sektorin tarve tilojen ilta- ja viikonloppukäyttöön on ilmeinen. Sekä sivistyslautakunta että tekninen lautakunta puoltavat Akaan Areena -hankkeen eteenpäin viemistä yhdessä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Syyskokousväki keskusteli asiasta laajasti ja pohti myös Viialan palloiluhallin korjaamista yhtenä vaihtoehtona. Ympäristöterveydenhuolto edellyttää kuitenkin tiettyjen peruskorjauskriteerien täyttämistä ja näiden peruskorjausten hinta on lähes kaksinkertainen kaupungin mahdolliseen Akaa Areenan hankkeen kustannusosuuteen verrattuna.

Akaan Keskusta kannattaa Akaa Areena -hankkeen toteuttamista yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa. Osa hankkeen kulujen kattamisesta saadaan sillä, että lapsia ei tarvitse kuljettaa Lempäälään sieltä vuokrattuihin liikuntatiloihin, koska vuokratilojen ja kuljetusten tarve kestää useita vuosia, mikäli tiloja ei järjestetä Akaaseen.

Merkittävä vaikutus hallihankkeella on myös siinä, että paikallisten seurojen toimintamahdollisuudet lisääntyvät, mikä lisää akaalaisten liikkumista ja hyvinvointia. Harrastusmahdollisuuksien ja hyvinvoinnin lisääntyminen toimii omalta osaltaan ennaltaehkäisevänä työnä monella eri sektorilla, eikä ollenkaan vähiten lasten, nuorten ja perheiden osalta.

 

Tiina Räsänen

Keskustan Akaan kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?