Piiraisen ero luottamustoimista palautettiin valmisteluun – osallistui esteellisenä oman asiansa käsittelyyn kaupunginhallituksessa

Vihreistä vasemmistoliittoon siirtynyt Heli Piirainen istui valtuustossa uudella paikallaan puoluetoverinsa Jukka Saaren (vas.) ja demarien Timo Saarisen välissä.

Akaan valtuusto palautti keskiviikon kokouksessaan eron myöntämisen valtuutettu Heli Piiraiselle (vas) luottamustoimista takaisin valmisteluun. Palauttamisen syynä oli Piiraisen osallistuminen asian käsittelyyn kaupunginhallituksessa 6.11. Hallintolain mukaan toimielimen jäsen on esteellinen, jos hän on asianosainen.

Valtuutettu Hannu Järvinen (sd) esitti asian palauttamista kaupunginhallitukselle. Valtuusto hyväksyi useita kannatuksia saaneen esityksen yksimielisesti.

Puheenjohtajana 6.11. kokouksessa toiminut kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja Jukka Salminen (kok) kertoi, että esteellisyyttä pohdittiin kokouksessa.

– Kun tätä asiaa käsiteltiin kaupunginhallituksessa, hallintopäällikkö etsi vastaavan tapauksen ja totesi, ettei ole jäävi. Piiraiselle ei myönnetty eroa vaan esitettiin asia valtuustolle, Salminen totesi.

Hallintopäällikkö Salla SaariMannistö kertoi tutkineensa asiaa uudelleen ja todenneensa Piiraisen olleen esteellinen, koska asia koskee tätä henkilökohtaisesti.

Valtuuston kokouksessa Heli Piirainen jääväsi itsensä asian käsittelystä.

Kaupunginhallitus esitti, että valtuusto myöntää Piiraiselle eron kaupunginhallituksen jäsenyydestä ja kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajan tehtävästä mutta ei myönnä eroa valtuustosta. Kaupunginhallituksen äänestäessä asiasta Piirainen äänesti tyhjää.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.