Akaa-Volley vei VaLePalta erän mutta putosi Suomen Cupissa – Teemu Kuusela pirteänä

Kuvassa kenttäpuolustukseen syöksyvä Teemu Kuusela tuli peliin mukaan ottelun kolmannessa erässä ja toi Akaa-Volleyn otteisiin uudenlaista sykettä.

VaLePa oli ennakko-odotusten mukaisesti Akaa-Volleyta tehokkaampi ja eteni lentopallon Suomen Cupissa neljän joukkoon. Loppulukemat Sastamalan hämyisessä keskiviikkoillassa olivat 3–1 (19–25, 16–25, 25–23, 17–25).

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen lähes loppuun saakka. Mikko Eskon ja Olli Kunnarin kokemus ja virheettömät otteet ratkaisivat erän kotijoukkueelle. Toista erää VaLePa vei alusta saakka eikä antanut vierailleen mitään mahdollisuuksia.

Kolmas erä näytti jo sekin menevän VaLePalle, mutta Teemu Kuuselan sisääntulo herätti Akaa-Volleyn taisteluun. Yleispelaaja käytti annetun tilaisuuden hienosti hyväkseen, nosti 75 prosenttisesti ja hyökkäsi virheettömästi.

Kuusela aloitti myös neljännen erän pirteästi ja teki avauspisteen terävällä viistohyökkäyksellä nelospaikalta. Akaa-Volley roikkui sitkeästi kotijoukkueen kannoilla ja kotijoukkueen otteissa oli ehkä jo pientä hermoiluakin.

Erän puolivälistä eteenpäin näytti kuin VaLePan passari Esko olisi ottanut loppukirin. Passit löysivät kohdalleen yksi toisensa jälkeen. Eikä joukkueen todella vahva hyökkäyskalusto epäröinyt moukaroida palloja lattiaan.

Kuin pisteeksi iin päälle, ottelun ratkaisu tuli Eskon ässäsyötöllä.

Kunnari ja Mikkonen parhaina

VaLePan parhaana pelaajana olisi voinut palkita keskipelaaja Tommi Siirilänkin (11/+7), mutta raati päätyi Olli Kunnariin (14/+12).

– Sunnuntain Loimu-pelissä sai huilata, ja se teki hyvää jaloille. Meillä on onneksi nyt laaja ja laadukas pelaajarosteri. Kentällä oli tänään mukava pelata, mutta ei siellä auta paljon rallatella. Cupin peleissä häviäjä putoaa armotta, selitti Kunnari totista ilmettään.

Akaa-Volleyn parhaan pelaajan palkinto meni Joni Mikkoselle (16/+11).

Joni Mikkonen pelasi jälleen hyvän ottelun. Kuvassa hakkuri ohittaa Olli Kunnarin torjunnan.

– Vastus oli kyllä ylivoimainen. Riskillä yritettiin syöttää, mutta ei vaan saatu kotijoukkueen vastaanottoa rikki. Eskon passit ovat niin tarkkoja, että hyökkääjille tulee jatkuvasti namupaikkoja. Ja hakkuri Arvis Greene tulee metrin torjunnan yli. Miten sitä voi puolustaa, ihmetteli Mikkonen.

Mikkonen kiitteli Akaa-Volleyn vaihtopelaajien panosta.

– Varsinkin Kuuselan Teemu tuli hienosti kehiin. Hyökkäsi ennakkoluulottomasti ja nautti selvästi tekemisestään. Itse yrtin välttää virheitä.

Hakkurin tilastosta löytyykin vain yksi suora hyökkäysvirhe.

Akaan valmentaja Oliver Lϋϋtsepp ei ollut tappiosta huolimatta alla päin.

– Yritämme joka pelissä tehdä parhaamme. Eikä se tänään huonosti mennyt. VaLePan kovat hyökkäystehot oli tiedossa, ja yritimme vain keskittyä omaan peliimme. Kun tällainen vastustaja sai meitä vastaan vain neljä torjuntapistettä, niin siihen pitää olla tyytyväinen.

VaLePan valmentaja Gacic Radovan oli ymmärrettävästi tyytyväinen joukkueeseensa.

– Joukkueen pitääkin olla siinä kunnossa, että kenen tahansa voi laittaa kentälle. Näyttää siltä, että lähestymme tuota tasoa. Kaikki pelaajat tarvitaan vielä. Loppusyksy on meillä todella tiukka.

Akaa-Volleyn osalta kausi jatkuu viikon päästä lauantaina Mestaruusliigan vierasottelulla. Pelipaikkana on Vexve-areena ja verkon toisella puolella kello 17 alkavassa otatuksessa jälleen VaLePa.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.