Sokos Hotel Ilves väitti tarjoavansa akaalaista luomukaritsaa: lautasella oli jotain ihan muuta – selitykset sentään saatiin Akaasta

Tässä vaiheessa ”Paijan possu” ja ”Tolvilan karitsa” olivat siirtyneet lähes konaisuudessaan Akaan Seudun toimittajan vatsaan. Myöhemmin selvisi, että lautasella oli ollut jotain ihan muuta. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Urjalan Sanomat uutisoi keskiviikkona, että tamperelaisessa Sokos Hotel Ilveksessä syötiin viime torstaina jotain ihan muuta kuin menu väitti.

Suomen kaupunki- ja paikallislehtien Suurten lehtipäivien illallisella piti tarjottaman muun muassa akaalaista Tolvilan kartanon lammastilan luomukaritsaa ja urjalalaista Paijan tilan possua.

Myös Akaan Seudun toimittajia oli paikalla, ja ilo oman kylän lähiruuasta tarttui heihinkin.

Kun Urjalan Sanomat kiitteli Paijan yrittäjäpariskuntaa maittavasta maalaispateesta, yrittäjät kertoivat lehdelle, ettei hotelli Ilveksen Masuuni-ravintola ole ostanut vuosiin heiltä eikä Tolvilan tilalta mitään.

Myöhemmin Sokos Hotel Ilveksen johtaja, akaalainen Irmeli Puolanne kertoi Urjalan Sanomille, etteivät lammas eikä sikakaan olleet peräisin menussa nimetyiltä lähituottajilta.

Puolanteen mukaan kaikki ostot tapahtuvat keskitetysti sopimustoimittajilta, jotka ovat ruoka-ostojen osalta suomalaisia toimijoita. Tuoretta lihaa toimittavat suomalaiset lihatalot kuten Atria ja HK.

Toimittajien syömän lampaan toimittaja ei Puolanteen mukaan ole puhtaasti luomutilallinen, joten edes luomulihasta ei voi puhua.

Kalatkaan eivät olleet lähijärviltä

Urjalan Sanomien mukaan Irmeli Puolanne kertoi menun ja tarjotun ruuan ristiriidan syyksi erehdyksen.

– Kesällä 2018 oli pyydetty menu-vaihtoehtoja. Tällöin myyntipalvelu on ollut yhteydessä keittiömestariin pyytäen menu-vaihtoehtoja asiakasta varten, ja hän oli niitä suunnitellut. Tässä kohtaa keittiömestari oli tehnyt virheen laittaessaan Paijan possun ja Tolvilan karitsan yhteen menuvaihtoehdoista, sillä hän ei ollut ymmärtänyt tarkistaa, kuuluvatko tuottajat meidän sopimustoimittajiimme, Puolanne kertoo Urjalan Sanomissa.

Menukortissa kerrottiin myös tarjotun kalan olevan paikallista, Näsijärvestä ja Pyhäjärvestä kalastettua.

– Tällä kertaa kalastajat olivat päässeet vesille Luvialla ja Lappajärvellä, eli sieltä ne tulivat, vastasi Irmeli Puolanne Urjalan Sanomien tiedustellessa eväkkäiden alkuperää.

Urjalan Sanomat tavoitti myös Viialassa Tolvilan kartanolla lammastilaa perheineen pitävän Jarmo Latvasen kommentoimaan tilannetta.

– Lähetimme perjantaina hotelliin kirjelmän, jossa vetosimme eri pykäliin, joita mahdollisesti on rikottu. Hotellilta ei ole kuulunut mitään. He eivät taida ymmärtää, millaista vahinkoa tällainen meille tuottajille aiheuttaa, kertoo Urjalan Sanomat Latvasen todenneen.

Urjalan Sanomien juttu löytyy täältä:

http://www.urjalansanomat.fi/node/2614

Kommentit (2)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?