Lukijamme kirjoittavat

Olipas Toijalan-reissu

Kävin pitkästä aikaa Toijalassa. Halusin sytyttää kynttilän omaisten haudalle. Kun saavuin perille, kylä näytti rauhalliselta niin kuin pyhäaamuna kuuluukin.

Ensimmäinen harmituksen aihe oli kuitenkin ne kamalat portaat asemalla. On siinä tullut suunnittelijalle paha virhe, kun ei ole hissiä asennettu, että pääsisi tunnelista asemarakennukseen. Itselläni on vaikea sydämen vajaatoiminta ja kaltaisiani ikääntyviä joilla huonontunut toimintakyky on nykyään paljon.

Olihan siinä se kiertotie mutta ihan liian pitkä käveltäväksi ja sekin ylöspäin nousua.

Siunauskappelin tilaisuus oli tunnelmallinen ja musiikki kaunista. Kiitos seurakunnalle!

Kotiin lähdettäessä oli vaikea saada taksia, ja missasinkin yhden junan.

Ehdottomasti järkyttävin kokemus oli aseman odotushuoneessa rellestävä nuorisoporukka. Soittivat musiikkia niin kovalla että tärykalvot uhkasivat haljeta. Olivat sotkeneet ja rikkoneet paikkoja. En ymmärrä heitä, sillä nykyäänhän nuoret kuuntelevat musiikkia kuulokkeilla häiritsemättä toisia.

Olen tottunut kehumaan nykynuorisoa. Minun teini-ikäiset lastenlapseni ovat hyväkäytöksisiä. Olen itsekin ollut nuori ja nuorista lähtee ääntä, mutta ei minun nuoruudessa 1960- ja 70-luvulla eikä lastenikaan nuoruudessa 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa ollut mahdollista, että vandalisoitaisiin paikoissa jotka on tarkoitettu matkustajille.

En tiedä keitä nuoret olivat mutta eivät matkustajilta vaikuttaneet. Eniten ihmetyttää, eikö ole vartijoita.

Arvatkaa vaan, uskalsiko meikäläinen yksinäinen vanheneva sydänsairas nainen puuttua. Kyllä pelotti!

Sitä paitsi kuulin kahden tytön keskustelun. Pilkkasivat jotain ”mummoa” joka oli käskenyt pienentää musiikin volyymia. Ei ollut johtanut mihinkään.

Kun pääsin perille rakkaaseen kotikaupunkiini Turkuun, tunsin oloni turvalliseksi. En ole koskaan niin iloinnut poliisiauton näkemisestä kuin nyt. Niin meillähän Turussa on oikein poliisilaitoskin. Akaassa ei ole.

 

Anita Rosenberg

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.