Akaa on nousemassa Suomen kovimpien verottajien joukkoon

Kokoomuksen Jukka Salminen (vas.) ja Sami Rajala olivat kaupunginhallituksessa nykyisen veroprosentin kannalla.

Akaan kaupunginhallitus esittää äänin 6–4 valtuustolle Akaan ensi vuoden tuloveroprosentiksi 22,25. Tuloveroprosentin nosto nykyisestä 21,75:stä 0,50 prosenttiyksiköllä lisää kaupungin verotuloja noin 1,2 miljoonaa euroa.

Jos valtuusto hyväksyy esityksen, Akaa siirtyy kovimmin asukkaitaan verottavien kuntien joukkoon. Tänä vuonna ankarimpia verottajia ovat olleet Jämijärvi, Reisjärvi ja Teuva, joissa tuloveroprosentti on 22,50. Vehmaalla, Vimpelissä ja Pelkosenniemellä on kuntalaisia verotettu 22,25 prosentin mukaan.

Veroprosentin nostoa 22,25:een kannattivat Hannu Järvinen (sd), Inka Loppi (sd), Heli Piirainen (vas), Jukka Saari (vas), Sauli Turja (sin) ja varajäsen Kirsi Vaittinen (sd).

Äänestyksen hävisi Sami Rajalan (kok) tekemä ja Janita Puomilan (kok) kannattama esitys veroprosentin pitämisestä ennallaan eli 21,75:ssä. Äänestyksessä sen kannalla olivat myös Tiina Räsänen (kesk) ja Jukka Salminen (kok).

Kaupunginhallituksen jäsenistä Sami Rajala, Hannu Järvinen ja Sauli Turja kuuluivat tänä syksynä työnsä päättäneeseen talouden tasapainottamisryhmään, joka esitti veroprosentiksi 22,25. Valtuusto päätti 24.10. säästöpakettia käsitellessään, että veroprosentit määritellään vuosittain valtuustossa.

 

Akaan tuloveroprosentti
HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Yksi kommentti

  1. pekkavuorivirta

    Artikkeli hyvä. Asia ikävä ja kuolleeksi verottaminen säälittävää.
    Kunnallisvero tasaverona osuu kaikkiin. Köyhät kärsii ja joilla varaa muuttaa pois. Onko tarkoituksena saada aikaan kunta kohon muuttaa vain sellaisia joilla ei tuloja. Näillä keinoilla ei kouluja eikä muutakaa saada maksuun ikinä…..

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>