Akaa on nousemassa Suomen kovimpien verottajien joukkoon

Kokoomuksen Jukka Salminen (vas.) ja Sami Rajala olivat kaupunginhallituksessa nykyisen veroprosentin kannalla.

Akaan kaupunginhallitus esittää äänin 6–4 valtuustolle Akaan ensi vuoden tuloveroprosentiksi 22,25. Tuloveroprosentin nosto nykyisestä 21,75:stä 0,50 prosenttiyksiköllä lisää kaupungin verotuloja noin 1,2 miljoonaa euroa.

Jos valtuusto hyväksyy esityksen, Akaa siirtyy kovimmin asukkaitaan verottavien kuntien joukkoon. Tänä vuonna ankarimpia verottajia ovat olleet Jämijärvi, Reisjärvi ja Teuva, joissa tuloveroprosentti on 22,50. Vehmaalla, Vimpelissä ja Pelkosenniemellä on kuntalaisia verotettu 22,25 prosentin mukaan.

Veroprosentin nostoa 22,25:een kannattivat Hannu Järvinen (sd), Inka Loppi (sd), Heli Piirainen (vas), Jukka Saari (vas), Sauli Turja (sin) ja varajäsen Kirsi Vaittinen (sd).

Äänestyksen hävisi Sami Rajalan (kok) tekemä ja Janita Puomilan (kok) kannattama esitys veroprosentin pitämisestä ennallaan eli 21,75:ssä. Äänestyksessä sen kannalla olivat myös Tiina Räsänen (kesk) ja Jukka Salminen (kok).

Kaupunginhallituksen jäsenistä Sami Rajala, Hannu Järvinen ja Sauli Turja kuuluivat tänä syksynä työnsä päättäneeseen talouden tasapainottamisryhmään, joka esitti veroprosentiksi 22,25. Valtuusto päätti 24.10. säästöpakettia käsitellessään, että veroprosentit määritellään vuosittain valtuustossa.

 

Akaan tuloveroprosentti
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.