Wellness fitnessin Suomen mestari Tea Tyvijärvi kilpaili maailman huippujen kanssa Puolassa

Tea Tyvijärvi on kilpaillut fitnessurheilussa vuodesta 2015. Tänä syksynä hän voitti wellness fitnessin Suomen mestaruuden.

Vuodesta 2015 fitnessurheilussa kilpaillut Tea Tyvijärvi, 29, osallistui lokakuun lopulla Puolassa järjestettyihin fitnessin MM-kilpailuihin. Tyvijärvi sijoittui wellness fitness -sarjassa, pituusluokassa yli 164 senttiä, sijalle kaksitoista samalla pistemäärällä kuin kisan yhdestoista.

– Kokemus oli tosi hieno ja ikimuistoinen. Kisoissa pääsi livenä näkemään ja ihailemiaan maailman huippuja ja kilpailla itsekin mukana. Se tuntui jopa uskomattomalta.

Tyvijärvi lunasti itselleen MM-kisapaikan voitettuaan tänä syksynä Lahdessa wellness fitnessin Suomen mestaruuden omassa pituusluokassaan. Samassa tapahtumassa kisailtiin myös kansainvälinen Nordic Cup, jossa Tea sijoittui toiseksi.

Wellness fitnessin Suomen mestaruuksista kisailtiin nyt ensimmäistä kertaa. Aiemmin  Tea Tyvijärvi kilpaili bikini fitnessissä.

– Wellness fitnessissä saa lihasmassaa olla enemmän kuin bikini fitnessissä. Hartioissa pitää olla leveyttä ja reisissä pyöreyttä ja ulkonäkö saa olla naisellinen. Laji on minun vartalolleni sopivampi.

Fitnessurheilusta on tullut Tyvijärvelle elämäntapa. Salilla hän käy vähintään viisi kertaa viikossa.

– Nautin siitä, mitä teen. Tykkään käydä salilla sekä syödä puhtaasti ja hyvälaatuista ruokaa.

Tyvijärven valmentajana toimii lahtelainen Sampo Kirjovaara.

Parturi-kampaamon asiakkaat hengessä mukana

Toijalalaissyntyinen Tea Tyvijärvi on aloittanut urheilu-uransa ToVoLin ryhmäliikuntatunneilta.

– Siitä pikkuhiljaa siirryin kuntosalille, koska vartalonmuokkaus kiinnosti ja lihaksikkaampi vartalo miellytti silmää. Toivoin aina, että voisin kilpailla jossain urheilulajissa. Nyt aikuisiällä olen löytänyt sellaisen lajin.

Nykyisin Tampereella asuva Tyvijärvi pitää parturi-kampaamoa Toijalassa. Hän kertoo saaneensa asiakkailta kannustavia kommentteja ennen MM-kisoja.

– Asiakkaat ovat olleet hengessä mukana ja tsempanneet.

Seuraava tähtäin on ensi syksyn SM-kisat. Sitä ennen kehityskohteena on hankkia lisää lihasmassaa.

Tea on siirtynyt bikini fitnessistä wellness fitnessiin, jossa tavoitellaan lihaksikkaampaa ulkonäköä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.