Klaara Leponiemi valittiin edustamaan Suomea PM-maastoihin

Akaalainen hiihtäjä ja juoksija Klaara Leponiemi voitti maaliskuussa nuorten SM-hiihdoissa hopeaa ja pronssia.

Sekä juoksijana että hiihtäjänä menestynyt Klaara Leponiemi Viialasta on nimetty Suomen maajoukkueeseen maastojuoksun PM-kisoihin, jotka järjestetään Reykjavikissa Islannissa lauantaina 10. marraskuuta. Joukkue matkustaa Islantiin perjantaina. Kisa on akaalaisen ensimmäinen maajoukkue-edustus.

– Tosi innoissaan olen lähdössä. Jännittää, Klaara Leponiemi kertoo.

Lempäälän Kisan Yleisurheilua juoksulajeissa edustavan akaalaisurheilijan lisäksi naisten joukkueeseen kuuluvat Annemari Kiekara (o.s. Sandell) Forssan Salamasta ja Ilona Välimäki Uudenkaupungin Kenttäkarhuista. Kaikkiaan Suomen joukkueessa on 11 urheilijaa.

20-vuotias Leponiemi voitti PM-katsastuksessa Pajulahdessa 28.10. naisten 6,5 kilometrin kisan ajalla 24.01. Kisan kakkonen 41-vuotias Annemari Kiekara jäi akaalaiselle 28 sekuntia.

Turussa ennätys puolimaratonilla

Leponiemi arvioi juoksun kulkevan nyt huomattavasti paremmin kuin kesällä, jolloin hän osallistui vain muutamaan ratakisaan.

– Oma epäilykseni on, että se johtui matalasta rautavarastosta, tai sitten juoksu ei muuten vaan kulkenut. Urheilu on sellaista.

Leponiemi teki elokuun lopussa Turussa puolimaratonilla oman ennätyksensä 1.19,20. Myös Jämillä juostu maastopuolikas sujui kesän kisoja paremmin.

PM-kisoissa naisten sarjassa matkana on 7,5 kilometriä.

– Menen tekemään oman parhaani. Tietysti tavoitteena on ylittää itseni, mutta lähinnä lähden hakemaan Islannista kokemusta, Klaara Leponiemi arvioi.

 

Klaara Leponiemi (vas.) voitti Pajulahden PM-maastokatsastuksessa naisten sarjan. Toiseksi sijottui Annemari Kiekara (toinen vas.). Kuva Jarkko Leponiemi.

Klaara Leponiemi on juossut syksyllä kaksi puolimaratonia. Jämillä kisa juostiin maastossa. Kuva: Jarkko Leponiemi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?