Savo Volley löi Akaa-Volleyn selvin numeroin 3–0

Savo-Volley oli vieraitaan tehottomampi hyökkäyspelissä, mutta nähtiin Akaa-Volleyltakin näyttäviä suorituksia. Kuvassa passari Ville Juntura tarjoilee yhden käden passin keskipelaaja Sauli Sinkkoselle.

Savoon koottu nimivahva joukkue lentopallon Mestaruusliigaan parantaa otteitaan syksyn edetessä. Lauantaina Kuopio Hallissa kokeneen Jukka Tuovisen valmentama Savo Volley vei täydet kolme sarjapistettä hieman alavireiseltä Akaa-Volleylta eräpistein 25–19, 25–21, 20–25.

– Meillä on nyt ollut hyvä ilme jo jonkin aikaa. Tänään täytyy ensinnäkin kiitellä torjuntapelaamista. Kolmeen erään 11 torjuntapistettä on hyvä suoritus. Ja kyllä pelikuntoon selvinnyt Antti Siltala (12/+8) pitää nostaa erikseen esiin, kertoi Tuovinen pelin jälkeisessä haastattelussa.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lϋϋtsepp oli tappioon luonnollisesti tyytymätön.

– En halua selitellä jonkin verran aneemista peliämme matkustamisella. Savo oli tänään selkeästi parempi. Mutta tosiasia on, että eilinen viisieräinen peli Rovaniemellä ja pitkä siirtyminen bussilla näkyi pelaajien suorituksissa, tunnusti Lϋϋtsepp.

Voitto Köykkä palkittiin parhaana

Parhaassa vireessä akaalaisista oli Voitto Köykkä. Liberon vaativalla tontilla pelaava Köykkä oli savolaisten kovien syöttöjen pommituksen kohteena. Mies ei siitä hämmentynyt, vaan onnistui 33 syötön vastaanotossa peräti 70 prosenttisesti.

– Voitto oli tänään todella hyvä. Ja on varmasti seuraavallakin kerralla, onnitteli Lϋϋtsepp Köykkää joukkueen edessä erikseen.

Pelaajahaastatteluun Köykkää ei saatu, mutta Savosta viime kauden päätteeksi Akaa-Volleyn väreihin palannut Panu Pitkänen saatiin mikrofonin varteen.

Ville Heiskanen (10), Sauli Sinkkonen ja Joni Mikkonen kiittävät Ville Junturaa ässäsyötöstä ja Akaa-Volleyn kiitelty Fan Club tuulettaa katsomossa

– Meitä vaivaa jonkinlainen väkinäisyys. Pitäisi vaan osata pelata rennosti ratkaisuhetkilläkin. Kyllä se sieltä vielä tulee, kunhan kausi etenee, vakuutti Pitkänen.

Akaa-Volley ei saanut vastustajasta otetta kuin hetken ajan toisen erän puolivälissä. Tuolloin ottelu jouduttiin keskeyttämään tulospalvelun tekniikkaongelmien vuoksi. Pakollisen tauon jälkeen Akaa-Volley otti useita pisteitä peräjälkeen ja johti ottelua hetken aikaa.

Savo Volley tulee vielä antamaan tiukan vastustuksen mestariehdokas VaLePalle. Joukkueessa on jo nyt melkoista tulivoimaa. Kun maajoukkuehakkuri OlliPekka (Lelu) Ojansivu vielä kuntoutuu, Tuovisella on entistä enemmän vaihtoehtoja käytössään.

– Kyllä Lelu on jo salilla käynyt ja palloonkin koskenut. Muutama viikko vielä ja hakkuri nähdään myös pelikentällä, arvioi Tuominen.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan kerran keskiviikkona. Savo-Volley kohtaa Challenge Cupissa norjalaisen Trommsö BK:n ja Akaa-Volley pelaa Suomen Cupissa VaLePaa vastaan Sastamalassa. Peli alkaa kello 18.30 Vexve-areenassa.

Akaa-Volley on nyt sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ennen perää pitävää Vantaa Ducksia. Akaa-Volley on alkukauden aikana voittanut kaksi ja hävinnyt kahdeksan ottelua.

 

Akaa-Volleyn parhaana Kuopiossa palkittu Voitto Köykkä ei turhaan lämmitellyt huolella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?