Saila Kallioinen, Inka Loppi, Saija Roininen, Mika Rupponen, Jouni Salonen ja Kirsi Vaittinen Keskustan koulusta: Akaan kaupungilla on velvollisuus järjestää perusopetus turvallisissa ja terveellisissä tiloissa

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja otti Akaan Seudun haastattelussa kantaa Keskustan koulun tiivistyskorjauksen puolesta perustellen asiaa taloudellisilla näkökohdilla. Olemme tästä asiasta vahvasti eri mieltä. Lopullinen näkemys Viialan kouluverkosta muodostetaan Kiwa Inspectan tutkimusten valmistuttua ja päätökset tehdään aikanaan valtuustossa teknisen lautakunnan esityksestä.

Ennestään tiedetään kuitenkin, että Keskustan koulun epäonnistunut peruskorjaus ylitti budjetin reilusti, vaikka kaikkia tarpeellisia tutkimuksia ja esitettyjä korjauksia ei toteutettu. FCG on laatinut kustannusarvion koulun korjaamisesta käyttökuntoon. Me emme maallikkoina voi mennä väittämään, että kyllä se halvemmallakin saadaan korjattua. Lisäksi epäilemme vahvasti, saadaanko tiivistyskorjauksella aikaan sellaisia olosuhteita, että vuosien saatossa jo pahasti altistuneet koululaiset ja henkilökunta pystyisivät edes väliaikaisesti työskentelemään rakennuksessa. Vanha sanonta ”köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa” sopii mielestämme tähän tilanteeseen hyvin. Se on Keskustan koulun kohdalla jo kertaalleen todistettu.

Akaan kaupungilla on velvollisuus järjestää perusopetus turvallisissa ja terveellisissä tiloissa vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

Saila Kallioinen

Inka Loppi

Saija Roininen

Mika Rupponen

Jouni Salonen

Kirsi Vaittinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.