Toijalan aseman kiinalaisessa ollaan ymmällään – vartijoiden lakko estää sekä asiakkaiden että henkilökunnan pääsyn ravintolaan

Zhang Lei (vas.) ja Xu Yansang olivat ihmeissään, kun Akaan Seutu kertoi, että ravintolaan tuskin pääsee kahteen päivään yksikään asiakas. Kuva: Samu Hakanen.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on ilmoittanut vartiointialan valtakunnallisesta lakosta, joka alkaa keskiviikon ja torstain välisenä  yönä kello 00.00 ja päättyy tasan kaksi vuorokautta myöhemmin. VR:n mukaan lakko vaikuttaa asemarakennusten aukioloihin ympäri Suomea, ja osa asemarakennuksista pysyy kiinni lakon aikana.

Nämä asemarakennukset sulkeutuvat lakon alkaessa, ja ne avataan uudelleen lakon päätyttyä asemakohtaisten työvuorojen jälleen alkaessa.  Asemalaitureille pääsee kulkemaan normaalisti.

VR huomioi lakon toiminnassaan pyrkien takaamaan häiriöttömän asiakaspalvelun, mutta esimerkiksi vammaisten avustuspalvelua ei voida järjestää lakon aikana. Etukäteen varatut avustuspalvelut pyritään kuitenkin hoitamaan.

Yrittäjille ei ole kerrottu mitään

Toijalan asema on yksi niistä, joihin ei ole pääsyä keskiviikkona ja torstaina. VR:n palveluja ei asemahallissa enää ole kuin kahden näyttötaulun verran, mutta kahteen asemarakennuksessa toimivaan yritykseen pääsee vain odotushallin kautta. Näin ollen asiakkailla ei ole keskiviikkona ja torstaina pääsyä ICT-Tekniikan ja kiinalaisen ravintolan Chinese Waven tiloihin.

Kimmo Armivesi kävi Toijalan aseman ulko-ovella toteamassa, että hänen avaimensa ei käy lukkoihin. Armivesi ei pääse yritykseensä muuta kautta. Kuva: Samu Hakanen.

ICT-Tekniikan yrittäjä Kimmo Armivesi kuuli aseman sulkemisesta Akaan Seudun toimittajalta tiistai-iltapäivällä.

– Kas kun eivät ole meille ilmoittaneet. Olen sopinut tänne huomiseksi asiakaskäyntejä, Armivesi totesi.

Hänelle aseman sulkemisesta ei kuitenkaan ole suurta haittaa.

– Teen tällä hetkellä läppäreitä. Nappaan ne mukaan, ja teen kotona.

Enemmän hämillään olivat tiistaina Chinese Wave -ravintolassa työskentelevä Xu Yansang ja ravintolan omistaja Zhang Lei.

– Ei meillä ole tästä mitään tietoa. Ravintolaan ei pääse muuta kautta, joten kuljemme itsekin ulko-ovista ja asemahallin kautta, kertoi Xu Yansang.

Ravintolan pitäjät eivät tahtoneet ymmärtää, miksi asema on kiinni ja miksi vartijat eivät tule töihin. Xu Yansang ja Zhang Lei aikoivat tulla keskiviikkona töihin tekemään ruokaa, jos vaan ovista pääsevät.

Ainakaan Kimmo Armiveden avain ei käynyt asemarakennuksen ulko-oveen. Myöskään hänen yritykseensä ei pääse muuta kautta.

Kimmo Armivesi aikoo vartijoiden lakon aikana korjata läppäreitä kotona, koska hän tai asiakkaat eivät pääse Toijalan asemalle. Kuva: Samu Hakanen.

Lue myös jatkojuttu: Vartijoiden lakko ei vaikuttanutkaan Toijalan rautatieasemaan – kiinteistöhuolto piti ovet auki

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.