Akaa laittaa kaupunginjohtajan viran uudelleen auki – Jaakko Leinonen uskoo hyviin hakijoihin

Jaakko Leinonen uskoo, että Akaa saa hyviä hakijoita kaupunginjohtajan virkaan nyt, kun hallinto-oikeuden päätös Viitasaari-jutussa on tullut. Ainakin vuoden loppuun saakka Akaata johtaa henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori. Kuva: Tarja Antola.

Akaan kaupunki avaa kaupunginjohtajan viran uudelleen haettavaksi. Valtuuston ja kaupunginjohtajan valintatyöryhmän puheenjohtajan Jaakko Leinosen (kok) mukaan haussa on edelleen viiden vuoden määräaikainen johtaja.

– Minun käsitykseni on, että asia menee seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen. Valintatyöryhmä on kutsuttu koolle maanantaiksi 29. lokakuuta, Leinonen toteaa.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus ilmoitti maanantaina, että se on hylännyt Akaan entisen kaupunginjohtajan Aki Viitasaaren valituksen häntä koskevassa irtisanomisasiassa. Akaan valtuusto irtisanoi Viitasaaren yksimielisesti 31.5.2017, ja Viitasaari valitti hallinto-oikeuteen heinäkuussa 2017.

Viitasaari jäi sairauslomalle jo helmikuussa 2017, ja siitä saakka kaupunkia on johtanut väliaikaisesti henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori. Pidempiaikaistakin kaupunginjohtajaa haettiin Akaaseen alkuvuodesta 2018, ja prosessi jatkui kolmen henkilön haastatteluun saakka. Sen jälkeen asiat ovat seisoneet, kun on odotettu hallinto-oikeuden päätöstä Viitasaaren valitukseen.

Tämän vuoden kesäkuussa Jaakko Leinonen kertoi, että häneen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajaan Harri Rämöön on ollut yhteydessä liki kymmenen henkilöä, jotka ovat kiinnostuneet kaupunginjohtajan virasta mutta jotka odottavat hallinto-oikeuden päätöstä.

– Mielenkiintoa on nyt varmasti enemmän, kun voimme aidosti edetä, Leinonen sanoo.

Va. kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuoren määräaikaisuutta on jatkettu jo neljä kertaa hallinto-oikeuden päätöksen viipyessä. Kahteen kertaan valtuusto on keskustellut jatkosta pitkään ja tulisesti äänestänyt siitä, kuka kaupunkia muutaman kuukauden pätkissä johtaa. Nykyisellä päätöksellä Sinivuori toimii kaupunginjohtajana tämän vuoden loppuun

Valtuuston puheenjohtajan mukaan tilanne on ollut sellainen kuin se on ollut.

– On odotettu päätöstä, eikä ole voitu tehdä pidempää sitoumusta. On ollut tahtotila, että kun päätös tulee, niin valitaan seuraava, pidempiaikainen kaupunginjohtaja johtamaan Akaata. Vähän niin kuin ulkopuolisten päätöstentekijöiden ehdoilla tässä on menty.

Johtamista on Leinosen mukaan tehty tilapäisjärjestelyin, joka on aiheuttanut työkuormaa hallinnossa.

– Sitä on ollut enemmän kuin normaalisti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.