Akaa-Volley haki yhden sarjapisteen rannikolta

Enderwin Herrera onnistui Etta- ja Tiikerit peleissä erinomaisesti. Kuvassa hän hyökkää Ville Junturan nopeasta passista kolmen metrin viivan takaa eivätkä oululaistorjujat ehdi häntä estämään.

Oululainen Lentopalloseura Etta otti lauantaina kauden ensimmäisen voittonsa Mestaruusliigassa. Akaalaisittain harmittavasti häviäjän roolissa oli Akaa-Volley. Lopputulos 3–1 ja etenkin eräpisteet 19–25,25–17,22–25,18–25 todistavat ottelun ylä- ja alamäistä.

Se, mitä ei suoraan eräpisteistä näe, oli Akaa-Volleyn neljännen erän lopun romahdus. Akaa-Volleyn parhaana palkittu Joni Mikkonen (19/+8) harmitteli otteen katoamista.

– Viimeinen erä oli meiltä kamala. Siksi nyt päällimmäisenä tunteena on ärtymys. Ottelun puoliväli oli molemmin puolin nautittavaa palloilua, mutta sitten lässähti. No, ei voi mitään. Etta ansaitsi tänään kolme pistettä.

Oliver Lϋϋtsepp kumarsi hänkin Ettan suuntaan.

– Etta pelaa virheetöntä ja kärsivällistä lentopalloa, aivan kuten meidänkin pitäisi. Kotijoukkue onnistui siinä tänään paremmin. Me teimme liikaa hölmöjäkin virheitä. Jatkopalloissa pitää olla huolellisempi.

Pieni, mutta äänekäs akaalaiskatsomo odotti näkevänsä maajoukkuepelaaja Sauli Sinkkosen tositoimissa. Keskipelaaja kävi kentällä jokaisessa erässä mutta pelasi kokonaan vasta viimeisen. Joukkueharjoituksia oli takana vain pari kappaletta eikä riskiä haluttu ottaa.

Kokkolasta täydennystä pistepussiin

Kokkolan Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä ennakoi tiukkaa iltapuhdetta lentopallon Mestaruusliigan ottelussa vierailija Akaa-Volleyta vastaan sunnuntaina.

Sauli Sinkkonen kunnostautui Oulussa ja Kokkolassa etenkin syöttöviivalla.

– Pienet marginaalit ratkaisevat tänään. Luulenpa, että saamme kummatkin vääntää ihan tosissaan tänään, veikkasi Keskisipilä ennen sunnuntai-illan koitosta.

Eipä olisi kotijoukkueen valmentaja voinut paremmin ennustaa.

Viisieräinen ottelu päättyi lopulta Tiikerien voitoksi 3–2 (25–20,21–25,28–26,20–25,18–16). Liigan sääntöjen mukaan Akaa-Volley sai ottelusta pisteen ja Kokkolaan jäi kaksi.

Kolmas erä oli todella merkillinen. Akaa-Volley johti sitä parhaimmillaan 9–0. Sauli Sinkkonen onnistui syöttöviivalla kerta toisensa jälkeen ja sai väisteltyä Tiikerien loistavan liberon Niklas Breilinin hihat. Tuloksena kaksi ässäsyöttöä ja useita rikottuja kotijoukkueen ykköshyökkäyksiä.

Kun Tiikerit sai Sinkkosen syöttöputken poikki, se oli kuin uudesti syntynyt. Hurjasti kannustanut kotiyleisö saattoi joukkueen erävoittoon 28–26.

– Onhan tämä ollut meille hankala viikko, ensimmäiset vieraspelit ja heti paljon bussissa istumista. Joukkueessa on ollut myös hieman sairastelua, mutta en halua sitä käyttää minään selityksenä tappiolle. Meidän pelissämme on vain aivan liian suurta vaihtelua tällä hetkellä. En ole tällaista vuoristorataa ennen yhden pelin aikana kokenut, pohti totinen Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lϋϋtsepp taistelun tauottua.

Ottelun tilastot todistavat tasaisuudesta. Molemmat joukkueet tekivät 112 pistettä, joista 14 torjunnoilla. Vastaanottoprosentit olivat Akaalle 57–53 ja hyökkäysten onnistumisprosentit puolestaan Tiikereille 46–45.

Kokkolassa Akaa-Volleysta palkittiin ansaitusti Sinkkonen. Hän pelasi nyt jo koko ottelun ja vastasi muun muassa viidestä joukkueen kuudesta ässäsyötöstä.

Seuraavan kerran Akaa-Volley pelaa torstaina Suomen Cupin pelin VaLePan kakkosjoukkuetta vastaan. Mestaruusliiga jatkuu kotiottelulla Raision Loimua vastaan. Perinteikäs Loimu saapuu Toijalan Monitoimihalliin sunnuntaina klo 17.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.