Kuvataiteilijoiden syysnäyttely Voima hehkuu värikylläisenä

Akaan Kuvataitelijoiden syysnäyttely Voima on kooltaan pieni, mutta sitäkin värikylläisempi ja raikkaampi. Kulttuuritalo Laaksolan kahteen saliin työt jyrytti tamperelainen kuvataiteilija Sanna Kauppinen. Näyttely on avoinna 28. lokakuuta saakka lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11–15.

Leena Hernesniemi, Punainen, öljyväri, 2018.

Leena Hernesniemen värisarja Ruskea, Punanen ja Vihreä kertovat näyttelyyn saapuvalle, mitä luvassa on, värillä ilottelua ja mässäilyä. Samaan yltää Kristiina Maijala akvarelleillaan Väriä I ja II. Mia Joen Kaikkivaltiaan Voimassa loistaa taas kulta puhuttelevasti. Carita Ahlrénin hyvin abstrakti Suukko isältä vangitsee katseen. Toisen salin peräseinällä katse osuu Ari Sarkasen Hiljaisuuteen. Vihreä rauhoittaa.

Syysnäyttelyssä on esillä poikkeuksellisen paljon pienoisveistoksia ja hyvä niin. Tuomo Rantasen Vetokoiranpentu Voima, Taakka ja Prätkä ovat naivistista huumoria, mutta Ari Sarkasen Autan ja Eva von Wehrtin Sunnuntaikävelyllä veistokset taas kertovat huomioita arjesta. Arki on rujo, mutta myös ylväs.

Mari Pirkkasen keramiikkalautaset Räntäsateessa, Tihkusateessa ja Voimaa ovat näyttelyn yhtenäisin kokonaisuus. Hyvin graafisten lautasten kuviot ovat pelkistettyjä ja vähät yksityiskohdat korostuvat voimakkaiksi muodoiksi.

Pirkko Vakkilan keramiikkatyö Elmän ilta on rosoisuudessaan puhutteleva. Kaikki päättyy aikanaan. Hilkka Salon Kesken on kesken.

Mari Pirkkanen, Voimaa, keramiikka, 2017.

Taisto Koistinen on Pirkanmaan eturivin taidegraafikoita. Väripuupiirroksesta Toscanan kukkulat aistii tunnelman. Väri loistaa maisemasta. Ei mitään liikaa.

Marjukka Suonion akvarelli Vielä vähän voimaa on oiva piste syysnäyttelylle. Syksy etenee vääjäämättömästi, mutta vielä on jotakin maisemassa. Taitelija osaa tekniikan, pienen hennon viivan.

Töitä syysnäyttelyssä olisi voinut olla huomattavasti enemmän. Mia Joen teokset olivat voinut sijoittaa kahvion sijasta muun näyttelyn yhteyteen. Tilojen valtaus on käynnissä, pitäkää kuvataitelijat puolenne.

Akaan Kuvataitelijat ovat tärkeä osa kaupungin kulttuurielämää. Jäsenten toivoisi ymmärtävän paikkansa yhteisönsä kehittäjänä. Ei ole se ja sama, että tekee. On arvokasta, että tekee. Kuvataitelijat kaipaavat myös uusia jäseniä. Kotisivulta akaankuvateiteljt.fi saa lisätietoja. Yhdistyksen julkisuus auttaisi jäsenhankinnassakin.

Marjukka Suonio, Vielä vähän voimaa… akvarelli, 2018.

Mia Joki, Kaikkivaltiaan Voimaa, akryyliväri, 2018.

Anneli Vainonen, Voitto, tempera, 2018.

Ari Sarkanen, Autan, pronssi, 2018.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?