Eemeli Rautanen palkittiin kansainvälisissä kisoissa Turussa parhaana suomalaisena painijana

Viialan Pyryn Eemeli Rautanen paini sarjavoittoon Turussa järjestetyssä kansainvälisessä Kalle Mäkisen painitapahtumassa. Vasemmalla on Kristo Merilain Virosta oikealla Robert Mihtarjan Virosta. Kuva: Ira Ådahl-Rautanen.

Viialan Pyryn painijat ovat panostaneet harjoitteluun syyskaudella, mutta painijat ovat käyneet myös kovatasoisissa kilpailuissa mittaamassa kuntoaan.

Turussa painittiin 25.8. kansainvälinen Kalle Mäkisen painitapahtuma, johon osallistui yli 200 painijaa. Kreikkalais-roomalaisen painin kisaan otti osaa 90 edustajaa Virosta sekä painijoita muista Pohjoismaista. Viialan Pyrystä mukana olivat Eetu Lehtonen (pojat 8 vuotta, 38 kiloa) ja Eemeli Rautanen (kadetit 17 vuotta, 55 kiloa).

Eetu sijoittui sarjassaan toiseksi painittuaan hyvän ottelun virolaista Aron Lavritsia vastaan.

Eemelillä kesän harjoittelu on kasvattanut massaa, ja sarja on noussut kesän aikana kahdella. Eemeli otti sarjavoiton neljän kovatasoisen ottelun jälkeen. Sarjassa olivat mukana myös Viron kärkipainijat.

Finaalista tuli Eemelin ja Kristo Merlainin välinen ottelu ja keväisen PM-finaalin uusinta. Tiukka ottelu päättyi Eemelin 7:2-pistevoittoon. Sarjavoiton lisäksi Eemeli palkittiin kilpailuiden parhaana suomalaisena painijana.

Nuorisoturnaus painittiin Norjassa

Pohjoismainen nuorisoturnaus painittiin 29.9.–1.10. Norjan Fredrikstadissa. Turnauksessa yhteensä yhdeksän maakunnan joukkueet Norjasta, Ruotsista ja Suomesta ottavat mittaa toisistaan sarjoissa 32–84 kiloa. Painijat ovat iältään alle 18 vuotta. Kahden päivän turnauksesta tekevät todella rankan kahdeksan kovatasoista ottelua sekä kaksi kertaa kolmen minuutin painijaksot.

Team Hämeen joukkueeseen Pyrystä oli valittu Eemeli Rautanen sarjaan 54 kiloa. Kilpailussa Team Häme sijoittui kahdeksanneksi voitettuaan ainoastaan Uudenmaan maakunnan joukkueen. Nuori joukkue paini kuitenkin tiukkoja otteluita.

Eemelin paini kulki erinomaisesti, ja hän oli Hämeen joukkueen paras painija. Erityisesti Eemelin upeat olkavarsiheitot sekä vyörytykset matossa herättivät huudahduksia molskin reunalla. Otteluista tuli seitsemän voittoa ja yksi äärimmäisen tiukka 3–3-pisteisiin päättynyt tappio, jossa Norjan väkivahva Kasper Överby tasoitti ottelun kahdeksan sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Eemeli paini hyvän ottelun kevään PM-nelosta vastaan (sarja 55 kiloa). Voittamissaan otteluissa Eemeli kukisti muun muassa sarjan 51 kiloa kevään PM-kolmosen Christoffer Andresenin 11:4 sekä sarjan 54 kiloa Koululiikuntaliiton mestarin  Rasmus Heikuran pistein 14:0.

Akaasta Norjan-kisoissa oli mukana myös painituomari Petri Nieminen.

Pyryn tyttöpainijat ovat panostaneet treenikauteen ja tuleviin kisoihin. Hyvinkäällä järjestetyssä Finlandia Freestyle Cupin osakilpailussa 6.10. Elli Tuomi sijoittui naisten sarjassa (69 kg) viidenneksi.

Painiin voi tutustua Viialan Rasin painisalilla tiistaisin ja torstaisin kello 18 alkaen tai vierailemalla Viialan Pyryn nettisivuilla. Tilaa on vielä erityisesti kouluikäisille harrastajille.

Janne Rautanen

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?