Leijona Futsal otti liigakauden avausvoittonsa – sarjanousija ei antautunut helpolla

Maalivahti Kasper Kangas oli voiton pääarkkitehteja. Kuva Jonna Keihäsniemi

Leijona Futsal saalisti vieraskentältä liigakauden avausvoittonsa lauantaina, kun sarjanousija JoSePa taipui tiukan väännön jälkeen Joutsassa lukemin 2–4 (1–1). Vierasjoukkueen avainhahmoja voitossa olivat kaksi maalia tykittänyt Juhana Jyrkiäinen sekä ensimmäisen liigapelinsä Leijona-paidassa pelannut maalivahti Kasper Kangas.

Leijona Futsal sai heti ensimmäisellä jaksolla huomata, että helppoja pisteitä ei sarjanousijan hornankattilassa ole jaossa. Isännät puolustivat tiiviisti ja iskivät terävästi vastaan Leijonan hallitessa palloa enemmän. Myös erikoistilanteet tuottivat vaaranpaikkoja vierasjoukkueen maalilla. JoSePa siirtyikin 1–0-johtoon, kun kotijoukkueen pelaaja oli unohtunut yksin takatolpalle.

Leijona jatkoi kuitenkin luottavaisin mielin omaa peliään. Maalivahti Kasper Kangas nousi usein maalinsuulta osallistumaan peliin ja tämä tuotti useita vaaranpaikkoja. Ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkueen viimeistely kuitenkin vielä takkusi edellisen KaDy-ottelun tapaan. JoSePa puolusti uhrautuvaisesti ja blokkasi laukauksia osin taidolla, osin tuurillakin. Lopulta Dusan Milojevic löysi kulmapotkusta tarkalla syötöllä maalille hiipineen Juhana Jyrkiäisen, joka jatkoi maaliputkeaan tasoittamalla ottelun.

Vauhdikasta peliä ja kuumia tunteita

Sarjanousija JoSePa taisteli joka solullaan. Kuva Jonna Keihäsniemi

Toisen puoliajan alussa Leijona Futsal sai heti tärkeän johtomaalin, kun Jyrkiäinen toteutti tavaramerkkiään; vahvalla prässillä pallonriisto JoSePan maalin edessä ja kipakka laukaus alanurkkaan. Peli jatkui vauhdikkaasti ja hyökkäykset aaltoilivat päästä päähän. Tunteetkin pääsivät hiukan kuumenemaan, mutta ylilyönneiltä selvittiin. Jakson puolivälin nurkilla Milojevic vapautti oivalla syötöllä Jussi Nyströmin nokikkain kotijoukkueen maalivahdin kanssa, ja pallo varmasti pitseihin. JoSePa kuitenkin kuittasi nopeasti kaventamalla lukemiksi 2–3 vastahyökkäyksestä.

Viimeiset minuutit kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta, mutta Leijona Futsalin maalinsuulla torjunut Kasper Kangas piti vieraat kiinni voitossa venymällä pallon tielle kerta toisensa jälkeen. Lopulta pelin viimeisellä sekunnilla Yasar Elbeller sai nautiskella loppulukemat 2–4 tyhjään JoSePa-maaliin. Leijonien päävalmentaja Jovan Stankovic jakoi tunnustusta vastustajalle ottelun jälkeen.

– Emme päässeet ihan omalle tasollemme tänään, mutta siihen oli osansa myös hyvin pelanneella kotijoukkueella. JoSePa on jo nyt osoittanut, että sen paikka on todellakin Futsal-Liigassa. Meille oli tärkeintä nyt sarjapisteet, ja ne saimmekin mukaan kovan taistelun jälkeen. Voittoon pitää olla aina tyytyväinen ja tästä on nyt hyvä lähteä kotipeleihin hakemaan lisävoittoja, Stankovic pohdiskeli.

Juhlaottelu Monarilla perjantaina

Juhana Jyrkiäinen (vas.), Jussi Nyström ja Yasar Elbeller vastasivat Leijona Futsalin maaleista lauantaina. Kuva Jonna Keihäsniemi

Tulevana viikonloppuna kotihallissa pelataan kahdesti. Ensin perjantai-iltana kello 18.30 Leijona Futsal saa vastaansa viime kevään pronssijoukkueen Ilveksen, ja sunnuntaina Akaassa vierailee puolestaan kevään välierävastus Sievi FS. Ilves-ottelussa perjantaina on luvassa myös erityisiä juhlallisuuksia, kun Leijona Futsal kunnioittaa pitkäaikaisen kapteeninsa JukkaPekka Jyrämön viime kauteen päättynyttä uraa jäädyttämällä pelinumeron viisi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?