Akaa-Volley murskasi Vantaa Ducksin neljännessä erässä

Akaa-Volleyn libero Voitto Köykkä puolustaa palloja lattianrajasta peliin ihailtavalla tavalla. Enderwin Herrera todistaa nuoren miehen tiikeriä lähietäisyydeltä.

Ennakkoarvailujen mukaisesti Akaa-Volleyn ja Vantaa Ducksin välinen lentopallon Mestaruusliigan ottelu oli tasainen – kolme ensimmäistä erää. Neljännessä kotijoukkue meni menojaan alusta lähtien. Akaan kaikki pelaajat onnistuivat kukin vuorollaan. Vantaalaiset taas sortuivat virheeseen toisensa jälkeen.

Ducks-valmentaja Ismo Tuominen ei voinut kuin levitellä käsiään. Joukkueelle ei löytynyt ratkaisuerässä onnistujaa millekään tontille. Akaa-Volley voitti ottelun lukemin 3–1 (21–25, 30–28, 25–19, 25–10).

Ankkaparven parhaana palkittu kaiken lentopallokentillä kokenut Toni Kankaanpää (25 hyökkäystä/12 pistettä) oli pahoillaan ottelun lopusta. Pettymys paistoi miehen kasvoilta lehdistötilaisuudessa.

Myös Akaa-Volleyn joukkueesta palkittiin mies kokeneemmasta päästä. Ville Heiskanen (32/14) kiitteli joukkueensa avausta.

– Veimme ensimmäistä erää alussa, mutta päästimme sitten vieraat valitettavasti mukaan. Onneksi saimme lopulta tuon toisen erän. Peli olisi ollut aivan erilainen, jos se olisi menetetty Ducksille.

Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp peesasi Heiskasta.

– Aloitus oli meiltä ok, ja tuon toisen erän voittaminen antoi joukkueelle lisäenergiaa. On hienoa huomata, että emme ole yhden miehen joukkue. Hakkuri Joni Mikkosella (26/7) ei ollut paras päivänsä. Mutta kun vastaavasti muut nostivat tasoaan, lopputulos oli meille myönteinen.

Ducksille neljänteen erään virhesuma

Akaa-Volleyn parhaana palkittu yleispelaaja Ville Heiskanen läpäisee Ducks-torjunnan Atte Rissanen ja Maciel Thiago

Ismo Tuominen ei ymmärrettävästi ollut tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Saimme, mitä ansaittiin. Tuhosimme oman pelin syöttövirheillä. Akaa-Volleyn yleispelaajat Enderwin Herrera (27/15) ja Ville Heiskanen (32/14) olivat tehokkaina, kun hakkuri Joni Mikkosen kone yski. Olin kaavaillut, että huilaisimme viikonloppuna, mutta saas nähdä. Kun annoimme Akaa-Volleylle neljännessä erässä 12 pistettä omilla virheillä, pistää se harkitsemaan asiaa uudelleen. Huomenna komennan joukkueen joka tapauksessa syöttöharjoituksiin, Tuominen totesi.

Jälleen kerran joukkueet kiittelivät Akaan kotiyleisöä kannustuksesta. Fanikatsomo sai Ducks-pelissä myös virallisempaa kiitosta. Pirkanmaan lentopalloerotuomarit ry palkitsi Akaa-Volleyn kannustusjoukot komealla pystillä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.