Viialan Peli-Veikot päätti kautensa piirinmestaruuteen ja sarjanousuun

Viialan Peli-Veikkojen edustusjoukkuetta valmentavat Niko Rouvali (vas.) ja Samu Jouppi. Kuva Kari Salin.

Viialan Peli-Veikkojen edustusjoukkue hallitsi koko kauden Tampereen piirin Seiska-sarjaa, jossa joukkueen päättyi sarjanousuun ja piirinmestaruuteen. Ainoastaan toiseksi sijoittunut Pispalan Ponnistus, PiPo, kykeni haastamaan joukkuetta kuluneen kauden aikana.

– He olivat ottaneet oppia Jose Mourinholta ja parkkeerasivat kymmenen miehen bussin 16 metrin rajalle, Viialan Peli-Veikkojen valmentajat Niko Rouvali ja Samu Jouppi toteavat.

Niko Rouvalin mukaan Viialan Peli-Veikkojen vahva sitoutuminen tavoitteisiin oli avainsana menestyksen takana.

– Tärkeintä on saada muodostumaan sitoutunut yhteisö, tulos syntyy sen myötä. Jokainen saa olla oma itsensä ja hyvä joukkuehenki kantaa pitkälle.

Omat juniorit mukaan

Joukkue oli hyvä sekoitus kokeneita pelimiehiä ja nuoria pelaajia.  Ensi kaudelle vastus on huomattavasti kovempi.

– Kutosesta löytyy jo 3–5 joukkuetta, joiden kanssa syntyy kova kamppailu.

Valmentajien mukaan Peli-Veikkoihin tuntuu olevan imua, ja muutamia vahvistuksia onkin jo tulossa mukaan.

– Pitkän tähtäimen tavoite meillä on saada mukaan niitä Peli-Veikkojen omia junioreita, jotka aikanaan lähtivät Hakaan pelaamaan ja jotka tällä hetkellä ovat A- ja B-ikäisiä. He ovat nyt käyneet läpi Hakan juniorikoulun, ja pian heistä on iloa myös Viialan jalkapalloilulle.

Samu Joupin mukaan fysioterapeutti Niko Rouvalin mukaantulo valmennusryhmään on tuonut ryhtiä joukkueen toimintaan ja joukkueen fysiikka on nyt eri tasolla kuin aikaisemmin.  Rouvali on ammattilaisena kyennyt auttamaan pelaajia vammojen ehkäisyssä ja niiden hoidossa.

Tulevana talvikautena Peli-Veikkojen juniorit ja edustusjoukkue harjoittelevat uudessa Lempäälän Vaparihallissa. Vanhassa teollisuushallissa on 25 x 50 metrin tekonurmialue ja 7 x 12 metrin lämmittelyalue. Valmentaja Samu Joupin mukaan ilman Vaparihallia Viialan Peli-Veikkojen harjoitusolosuhteet olisivat talvella surkeat. Valkeakosken Palloiluhalli on suljettu, ja sinne on tulossa muuta liiketoimintaa.

Kari Salin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?