Akaa-Volley kohtaa Mestaruusliiga-avauksessa ennakkosuosikki VaLePan

Oliver Lüütsepp luotsaa Akaa-Volleyn toiseen Mestaruusliigakauteen. Kuva Harri Mattila.

Mestaruusliigajoukkueet ovat kokeneet isoja muutoksia kesän aikana. VaLePa kantaa suurimman ennakkosuosikin paineet, mutta haastajia riittää. Aika usein altavastaajana on helpompi lähteä kisaan kuin ennakkosuosikkina.

Ensimmäisenä viime kauden mestarin pääsee haastamaan Akaa-Volley. Akaa-Volley pelaa vasta toista kautta liigassa, kun Sastamalan ylpeydellä liigakausia on takana jo 29.

– Mielenkiintoinen avausottelu on tulossa. On totta, että VaLePan rosterissa on laajuutta, mutta meillä taas on kokemus puolellamme, pohtii Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti hymy silmäkulmassa.

Molemmat joukkueet ovat kokeneita, kun katsotaan pelaajien henkilökohtaisia tilastoja. VaLePan pelaajilla on yhteen laskien liigaotteluita takanaan 1394 kappaletta. Akaa-Volleyn uudella kokoonpanolla niitä on 1524. Jos kokemus yksinään ratkaisisi lentopallo-otteluiden tuloksia, voisimme odottaa keskiviikkona Toijalan Monitoimihallissa viisieräistä trilleriä.

Akaa-Volley lähtee kauteen uuden päävalmentajan opein. Virolainen Oliver Lüütsepp on ensimmäistä kauttaan valmentajana maansa rajojen ulkopuolella ja odottaa kauden alkua innolla.

– Totta kai olen innoissani ja jännittynyt, kun kausi käynnistyy. Mutta en ole ollenkaan huolissani tai hermostunut tilanteesta. Joukkue on saatu riittävään valmiuteen kauden avausta varten.

Kysymykseen joukkueensa tilanteesta Lüütsepp antaa ammattivalmentajan lausunnon.

– Joukkue ei koskaan ole valmis. Aina löytyy jotakin parannettavaa ja kehitettävää. Mutta kauden avaukseen olemme riittävän hyvällä tasolla. Valitettavasti keskitorjuja Shonari Hepburn on joutunut lievän nilkkavamman vuoksi pysyttelemään pois kuusikkoharjoittelusta pari viikkoa. Mutta hänkin on hyvää vauhtia kuntoutumassa ja saattaa olla kehissä jo VaLePaa vastaan.

Lüütsepp ei lähde spekuloimaan sillä, ovatko VaLePan maajoukkuepelaajat kentällä Akaassa.

– Kyllähän Sivula ja Suihkonen tekivät kovasti töitä MM-kisoissa. VaLePalla on laaja ja kyvykäs vaihtopenkki, joten nuo herrat eivät ehkä ole avauksessa. Mutta ehkä Esko ja Kaurto ovat. Toisaalta turha näitä on spekuloida. Tulee sieltä kuka tahansa verkon toiselle puolelle, olemme valmiit. Reagoimme tilanteisiin, kun ne tulevat kohdalle, päättää Lüütsepp.

Akaa-Volley ja VaLePa kohtaavat Toijalan Monitoimihallissa keskiviikkona 26.9. kello 18.30.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?