Topa venyi jälleen hyvään suoritukseen

Vikkeläjalkainen Phalakon Khrueabkhontho teki kaksi maalia Kangasalan Voittoa vastaan. Huhtikuussa Toijala Pallo palkitsi Khrueabkhonthon pokaalilla ensimmäisestä Lastumäen tekonurmikentällä tehdystä maalista. Kuva: Jukka Koskinen.

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueen esitys perjantaina 21. syyskuuta ei ollut aivan täysosuma mutta kuitenkin hyvä suoritus. Jalkapallon Tampereen piirin nelosen ottelussa Topa vieraili Kangasalan Voiton vieraana ja tuloksena oli 4–4 (1–1) -tasapeli.

Lähtökohdat vierasjoukkueella eivät olleet parhaat mahdolliset. Vakiomaalivahdeista kukaan ei päässyt paikalle. Topan pömpelin suulle asettui Joonas Saariniemi. Joonaksen selän taakse meni neljä maalia, jotka eivät olleet kuitenkaan ihan helppoja maaleja.

Pelitapahtumat puoltavat sitä faktaa, että Topan kenttämiehistön olisi pitänyt ratkaista peli 1–4-johtotilanteessa. Viides osuma vähän niin kuin roikkui ilmassa, mutta se jäi tekemättä. Hiukan tuuriakin oli mukana Voiton maaleissa. Harmitus tuloksesta oli enemmän vierasjoukkueen harteilla.

Tilasto Topan syyskierroksen peleistä on kuitenkin hyvä. Neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Topasta esiin nousi perjantaina kaksi maalia taituroinut Phalakon Khrueabkhontho. Toinen juniori Akseli Sormunen jatkoi myös teräviä otteitaan ja kapteenin nauhaa kantanut Ere Salmi toteutti tällä kaudelta tutuksi tullutta vakuuttavaa puolustuspelaamista. Myös Mikko Alahäivälän huikeat otteet jatkuivat.

Ottelun maalit: 9. min. 1–0 Kimmo Kanninen, 16. 1–1 Phalakon Khrueabkhontho, 55. 1–2 Mikko Alahäivälä, 58. 1–3 Phalakon Khrueabkhontho, 65. 1–4 Akseli Sormunen, 70. 2–4 Johannes Pulkki, 85. 3–4 Tuomas Lummikko, 90. 4–4 Sadik Erdogan.

Topan kokoonpano: Joonas Saariniemi mv, Ere Salmi (C), Toni Niskala, Mikko Alahäivälä, Janne Hevonoja, Akseli Sormunen, v, Joni Laurila, Joonas Pietikäinen, Viljo Valoma, Ville Myllylä, Phalakon Khrueabkhontho (89. Olli Nieminen).

Tähdet Topan parhaille jakoi Marko Hermikoski, joka on Voiton valmennusjohdosta: 3 Phalakon Khrueabkhontho, 2 Ere Salmi, 1 Akseli Sormunen.

Topan sarjakausi päättyy tulevana lauantaina otteluun Lempäälän Kisa-futista vastaan. Peli alkaa Lastumäen tekonurmella poikkeuksellisesti jo kello 13.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?