Leijona Futsal voitti Liittocupin mestaruuden

Miikka Hurme ja Jovan Stankovic pitivät Mad Maxin aisoissa. Kuva Tuukka Nyström

Tampereen piirin Liittocupin finaali järjestettiin lauantaina Toijalan Monitoimihallilla. Leijona Futsal voitti kilpailun kolmantena vuonna peräkkäin, kun finaalivastus Mad Max kaatui maalein 7–3 (3–0). Kotijoukkueen tehomiehinä häärivät Yasar Elbeller tehoin 2+2 sekä niin ikään kaksi maalia laukonut Mika Jussila.

Loppulukemat mairittelevat hiukan kotijoukkuetta. Todellisuudessa ottelu ratkesi vasta aivan lopussa, ja runsaslukuinen kotiyleisö sai nähdä jännittävän ja tasaisen finaalipelin.

Mad Maxin tajaa-ajo ei riittänyt

Avausjakso oli päivän parasta Leijonaa. Tauolle mentiin lukemissa 3–0, mutta maaleja olisi voinut olla kasassa paljon enemmänkin. Tosin vauhdikkaassa pelissä toki myös vierasjoukkue hukkasi avauspuolikkaan aikana muutaman tuhannen taalan maalipaikan. Kotijoukkue hallitsi kuitenkin palloa ja ansaitsi johtoasemansa.

Avausmaalissa päivän kunkku Yasar Elbeller tarjoili Jovan Stankovicille pallon tyhjälle takatolpalle ja pallo varmasti häkkiin. Toisessa osumassa Juhana Jyrkiäinen ryösti pallon upeasti alimmalta Mad Max -pelurilta ja sijoitti läpiajosta lukemiksi 2–0. Elbeller itse pääsi vielä iskemään kolmannenkin maalin tuikkaamalla Mika Jussilan tolppalaukauksen irtopallon sisään.

Toisella jaksolla ottelun hallinta oli puolestaan Mad Maxilla. Se pakotti Leijona Futsalin puolustuskannalle, ja joukkue iski ansaittuja kavennusosumia. Vaikka Jussila iski välillä Leijona-maalin, nousi vierasjoukkue aina maalin päähän asti. Lukemissa 4–3 tultiin pelin päätösminuuteille. Mad Max haki tasoitusta yhä suuremmalla riskillä, mutta takaa-ajo tuotti enää kotijoukkueen maaleja. Dusan Milojevic iski Tatu Ahosen loistopassista ratkaisevan tuntuisen 5–3-maalin. Jussila tyylitteli vielä lopussa 6–3-lukemat, ja Elbeller osui kertaalleen tyhjään valkeakoskelaismaaliin.

Leijonien liigakausi alkaa sunnuntaina

Yasar Elbeller oli ottelun tehokkain Leijona-pelaaja. Kuva: Tuukka Nyström

Ottelun loppulukemiksi jäi siis 7–3 (3–0). Varsin viihdyttävässä ja ajoittain kuumassakin pelissä nähtiin myös puolin ja toisin likaisia otteita, joista hiukan haparoiden viheltänyt tuomaripari näki osan, mutta osa jäi näkemättä. Keltaista korttia vilauteltiin peräti kuusi kertaa.

Molemmille joukkueille jäi vielä parannettavaa liigakauden alkuun. Aikaa ei ole enää paljon, sillä Futsal-Liiga käynnistyy jo tulevana lauantaina. Leijona Futsalin osalta kausi käynnistyy sunnuntaina TV-kameroiden alla, kun viime vuoden finaalivastus KaDy isännöi akaalaisia Jyväskylässä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?