Topan naisilta löytyi kirivaihde

Toijalan Pallo-49:n nelosdivisioonassa pelaava naisjoukkue on pelannut viimeiset kolme sarjapeliä tappioitta. Elokuun lopun FJK- voitto aloitti hyvän sarjan, ja 6. syyskuuta joukkue venyi tasapeliin tamperelaista Peli-Pojat-70:tä vastaan. Tiistaina 11. syyskuuta Topa heilutti mukavasti maaliverkkoja Mäntän Valon kustannuksella.

Elina Pirttijoki PP-70:n peikkona

Kärkipaikkoja hamuava PP-70 meni Tampereen pelissä jo viiden minuutin kohdalla 1–0-johtoon. Topan kärkipelaaja Elina Pirttijoki tasoitti kuitenkin vielä avausjakson viimeisellä kympillä. Topa väänsi tasapäisesti myös toisen jakson ja otti hyvän tuloksen tästä pelistä. PP-70:lle tulos oli ikävä takaisku. Lopputulos siis 1–1.

Kia Lingman tulikuumana

Kia Lingmanin perhetaustan tuntien on ihmetelty neitokaisen maalimäärän pienuutta tälläkin kaudella. Mäntän Valoa vastaan Lastumäen tekonurmella rävähti kuitenkin kunnolla. Kolmella maalillaan Kia siivitti Topan 4–1-voittoon. Neljännestä osumasta vastasi Roosa Huilla.

Valon 4–1-kavennuksen toimitti ylänurkkaan Karoliina Siilasvuo.

Topan ykköstykki Elina Pirttijoki käytti tässäkin pelissä ahkerasti painavaa laukaustaan. Lisämaalit jäivät nyt kuitenkin tulematta. Elinalla maaleja on nyt 7, ja Kia nousi maalin päähän.

Joukkueen valmentajan Miko Heikkilän sisään ajama uusi entistä laadukkaampi pelitapa alkaa pikkuhiljaa iskostua pelaajiin.

– Tappioista huolimatta pelien taso on edelleen noussut viime kaudesta, Heikkilä vakuuttaa.

Hyvähenkinen joukkue kehittyy, ja tulokset paranevat. Hyvästä joukkuehengestä käy esimerkkinä myös Mäntän Valo. Sarjan jumbojoukkue on edelleen pisteittä, kun pelejä on enää yksi jäljellä. Tehtyjä maaleja joukkueella on vain kolme. Silti Akaassakin nähdyssä pelissä yritys oli hyvää luokkaa.

Topalla on jäljellä kaksi peliä. Sarjan selvä ykkösjoukkue Tervakosken Pato kohdataan vieraissa 20. syyskuuta, ja päätöskierroksella sunnuntaina 30. syyskuuta Topan vieraaksi saapuu Pirkkalan Jalkapalloklubi.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.