Hallinto-oikeuteen valittanut Timo Saarinen ei hyväksy tilapäisen valiokunnan saaman lakiavun laskua

Timo Saarinen (sd) valittaa hallinto-oikeuteen asiassa, joka koskee Aki Viitasaaren luottamusta kaupunginjohtajana selvittäneen tilapäisen valiokunnan saamaa lakiapua.

Valtuutettu Timo Saarisen (sd) mukaan Akaan kaupungin ei pitäisi maksaa asianajaja Timo Jarmaksen kaupungille lähettämää laskua, joka koskee kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren irtisanomista keväällä 2017 selvittäneen tilapäisen valiokunnan saamaa ja sitä edeltänyttä lakiapua. Asianajajakulut keväältä 2017 olivat 6 230 euroa.

Kaupunginhallitus muutti kantaansa

Akaan kaupunginhallitus päätti 7.3.2017 äänin 4–5, yksi tyhjä, että Akaan kaupunki ei palkkaa asianajaja Timo Jarmasta tilapäisen valiokunnan neuvonantajaksi ja että kaupunki ei maksa Timo Jarmaksen antamaa oikeudellista neuvontaa.

Asiaa käsiteltiin uudelleen kaupunginhallituksessa 6.2.2018, jolloin hallitus päätti yksimielisesti aikaisemmasta päätöksestään poiketen, että kaupunginhallitus hyväksyy asianajaja Timo Jarmaksen laskun tilapäisen valiokunnan oikeudellisesta avustamisesta ajalla 6.2.–26.5.2017. Hallituksen jäsenistä Heli Piirainen (vihr) ja Hannu Järvinen (sd) ilmoittivat olevansa esteellisiä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn.

Saarinen teki oikaisuvaatimuksen

Valtuutettu Timo Saarinen teki hallituksen helmikuisesta päätöksestä oikaisuvaatimuksen, jossa Saarinen vaati päätöksen kumoamista ja alkuperäisen, maaliskuussa 2017 tehdyn päätöksen pysyttämistä voimassa. Lisäksi hän vaati, että kaupunginhallitus selvittää entisten valtuutettujen Juhani Salinin (sd) ja Jouko Rytkösen (kok), entisen hallintopäällikön Riina Kivistön sekä tilapäisen valiokunnan puheenjohtajan Mika Pajasmaan (kok) toimien asianmukaisuutta ja laillisuutta asiassa.

Kaupunginhallitus hylkäsi Saarisen oikaisuvaatimuksen 28.3.2018 yksimielisesti perusteettomana. Hallitus ei myöskään ryhtynyt selvittämään enempää Kivistön, Pajasmaan, Rytkösen ja Salinin toimia asiassa. Heli Piirainen ja Hannu Järvinen ilmoittivat tässäkin asiassa olevansa esteellisiä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn.

Asian käsittely jatkuu hallinto-oikeudessa

Timo Saarinen jatkaa edelleen valitusprosessia valittamalla nyt Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen kaupunginhallituksen 28.3.2018 päätöksestä, jolla hallitus hylkäsi Saarisen oikaisuvaatimuksen. 13-sivuisessa valituskirjelmässä Saarinen sanoo kaupunginhallituksen 6.2. ja 28.3.2018 päätöksiä laittomiksi ja epätarkoituksenmukaisiksi. Saarisen mukaan asiaan liittyy huonoa hallintoa, virkavastuulla toimivien henkilöiden toimivaltuuksien ylityksiä, hyvään hallintotapaan kuulumattomia epäselvyyksiä ja kaupunginhallituksen päätöksen vastaista toimintaa.

Asianajaja Timo Jarmas on jatkanut Viitasaari-tapauksen parissa myös kevään 2017 jälkeen toimimalla kaupungin asianajajana Viitasaaren valitettua valtuuston 31.5.2017 tekemästä irtisanomispäätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Kaupunginhallitus päätti lakipalvelujen ostamisesta Jarmakselta 21.8.2017. Jarmaksen viime vuodelta laskuttamat kulut lakipalveluista olivat yhteensä 14 610 euroa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.