Elina Anttilaa esitetään edelleen perusturvajohtajaksi

Akaa ja Urjala haluavat Elina Anttilan hoitavan kummankin kunnan perusturvajohtajan virkaa myös seuraavat kaksi vuotta.

Akaan kaupunginhallitus ja Urjalan kunnanhallitus esittävät yksimielisesti, että Urjalan kunnan perusturvajohtaja Elina Anttila hoitaa 1.1.2019–31.12.2020 myös Akaan kaupungin perusturvajohtajan virkaa. Anttila käyttäisi viikoittaisesta työajasta suurimman osan eli 75 prosenttia tehtävien hoitamiseen Akaan kaupungissa.

Elina Anttila on ollut molempien kuntien perusturvajohtaja vastaavalla sopimuksella jo vuoden 2014 syksystä saakka. Sopimusta on jatkettu parin vuoden välein, ja nykyinen sopimus on voimassa vuoden 2018 loppuun asti.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu on siirtymässä kunnilta maakunnille 1.1.2021 lukien. Tämän vuoksi Akaan ja Urjalan mielestä on asianmukaista tehdä nytkin perusturvajohtajan viranhoidosta määräaikainen sopimus vuoden 2020 loppuun asti.

Ostosopimus tehtiin vuonna 2013

Akaan perusturvajohtajan virka vapautui kesällä 2013, kun sitä hoitanut Vesa Helin siirtyi Lempäälän kunnan sosiaali- ja terveysjohtajaksi, eikä Akaassa aloitettu hakuprosessia viran täyttämiseksi. Talouden tasapainottamisohjelmassa esitettiin ensin perusturvajohtajan tehtävien hoitamista sisäisin järjestelyin, mutta Akaa päätyi ostamaan palvelut Urjalalta.

Akaa järjestää Akaan ja Urjalan muodostamalla yhteistoiminta-alueella muun muassa urjalalaisten perusterveydenhuollon, vammaishuollon sekä kasvatus- ja perheneuvolan palvelut.

Valtiotieteiden maisteri Elina Anttila on toiminut Urjalan perusturvajohtajana vuodesta 2003. Hän oli myös kokoomuksen valtuutettuna Akaan edellisessä valtuustossa mutta luopui paikastaan 2013 aloittaessaan Akaan perusturvajohtajana. Anttilan paikalle nousi kokoomuksen ensimmäinen varavaltuutettu Jaakko Sjöblom, joka puolestaan erosi valtuustosta vuotta myöhemmin, elokuussa 2014 vedoten yli 60 vuoden ikäänsä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?