Valtin pojat yllättivät pm-viesteissä

Valtilla oli pm-viesteissä kolme aitajuoksujoukkuetta. Jenna Pentinniemi aitoi T13 -sarjan joukkueessa. Kuva: Aija Mansikka.

Viialan Valtin 9- ja 11-vuotiaat pojat yllättivät juoksemalla hopea- ja pronssimitalin lauantaina Hämeen piirin mestaruusviesteissä Forssassa.

P11-sarjassa 4×50 metrin viestin joukkue Juha Jussila, Samu Pentinniemi, Veli Lepo ja Stefan Karisola kävi tiukan kamppailun sijoituksista.

Ankkuriosuudelle ykkösenä lähti Hämeenlinnan Tarmo, kakkosena Tampereen Pyrintö ja kolmantena Viialan Valtin Stefan Karisola, jonka heittäytymisen ansiosta hopea- ja pronssimitalin kohtalo piti tarkastella maalikamerasta. Eroa tuli yksi sadasosa Tampereen Pyrinnön hyväksi, mutta päällimmäisenä Valtin pojilla oli ilo voitetusta mitalista ja hyvistä juoksuista.

Joukkueen aika 31,22 on uusi Valtin seuraennätys. Aikaisempi ennätys 32,24 oli Eetu Koskisen, Joona Lehtisen, Tapio Suojasen ja Mikael Viitasen nimissä.

Pikaviestijoukkueen jälkeen yllätyksen järjestivät myös P9-sarjan pojat 4×400 metrin viestissä. Veikko Virtanen lähti vauhdikkaasti liikkeelle ja toi viestikapulan Matias Viitaselle kakkosena heti Lempäälän Kisan joukkueen perässä.

Kolmos- ja nelososuuksilla Lempäälä pääsi hieman karkuun, mutta Valtin joukkueen Antti Oksa ja Sebastian Karisola juoksivat vahvasti, eivätkä päästäneet muita joukkueita

Valtin P9-sarjan pojat saivat hopeaa 4×400 metrin viestissä. Veikko Virtanen lähettää Matias Viitasen kakkososuudelle heti kärkijoukkueen perään. Kuva: Aija Mansikka.

uhkaamaan kakkossijaa.  Joukkueelle tuli pm-hopeaa ajalla 5.48,42. Tampereen Pyrintö oli kolmas.

Sukkulaviestissä paras sijoitus miesmuistiin

T/P9 -sarjan 8×40 metrin sukkulaviesti on pm-viestien odotettu kohokohta; niin tälläkin kertaa. Lähes sata juoksijaa viilettämässä edestakaisin nurmikolla täynnä juoksemisen riemua ja kannustus on hurjaa niin joukkueissa kuin katsomossakin.

Valtin sukkulaviestiin osallistuminen oli täpärällä, kun yksi joukkueen juoksijoista sairastui aamulla. Varajuoksija pääsi kisapaikalle viime tipassa: suoraan parkkipaikalta lähtöpaikalle, mutta se ei vauhtia hidastanut.

Valtin nopeakinttuiset tytöt ja pojat nappasivat pronssillaan seuran parhaan sijoituksen miesmuistiin. Joukkueessa juoksivat Matias Viitanen, Hilma Niemi, Veikko Virtanen, Antti Oksa, Sebastian Karisola, Aino Oksa, Oiva Lepo ja Sara Majamäki.

Ykkösjoukkueet kymmenen parhaan joukossa

Valtti sai piirinmestaruusviesteihin 13 joukkuetta. Kolme joukkuetta jäi pois sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi, mutta siitäkin huolimatta Valtilla oli mukana joukkueita enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Kaikki Valtin ykkösjoukkueet sijoittuivat kymmenen parhaan joukkoon. Kaksi joukkuetta, eli myös kakkosjoukkueet, Valtilla oli T13-sarjassa 4×100 metrin viestissä ja 4×600

Mitalituuletus tiukan kisan päätteeksi. P11-sarjan 4×50 metrin viestin pronssimitalistit Juha Jussila, Samu Pentinniemi, Veli Lepo ja Stefan Karisola. Kuva: Aija Mansikka.

metrin viestissä.

P13-sarjan pojat olivat neljänsiä 60 metrin aitajuoksuviestissä ja myös 4×100 metrin viestissä. Aitajuoksuviestissä Joona Lehtinen, Eetu Koskinen, Tapio Suojanen ja Mikael Viitanen juoksivat seuran ennätykseksi ajan 46,94. Satasen viestissä tuli niin ikään seuraennätys 57,11 joukkueella Joona Koskinen, Joona Lehtinen, Tapio Suojanen ja Mikael Viitanen.

13-vuotiaiden tyttöjen aitajuoksuviestissä Valtin tytöt Maija Oksa, Jenna Pentinniemi, Eveliina Alanen ja Anna Oksa aitoivat tyylikkäästi, mistä tuloksena aika 47,30 ja neljäs sija.

Saman ikäisten tyttöjen 4×600 metrillä Maija Oksa, Jenna Pentinniemi, Elice Helenius ja Sanni Niskanen juoksivat viidenneksi ajalla 8.18,82.

SUL:n Nuorisotoimintakilpailussa Valtti keräsi pm-viesteistä viime vuotta paremmat pisteet ja oli nyt pisteissä Hämeen seuroista kolmanneksi paras Tampereen Pyrinnön ja Lempäälän Kisan jälkeen.

Vauhdin 9-vuotiaat tytöt pronssille 4×400 metrillä

Toijalan Vauhti sai Forssassa pidettyihin piirinmestaruusviesteihin mukaan seitsemän joukkuetta, joista parhaiten menestyivät T9-sarjan tytöt 4×400 metrin viestissä.

Stefan Karisola (mustassa paidassa) sai kapulan Veli Lepolta ja lähti kirimään välimatkaa umpeen edellä juokseviin joukkueisiin. Kuva: Aija Mansikka.

Milja Välläri, Natalia Osowska, Jade Hukka ja 8-vuotias Julia Suolaniemi juoksivat erinomaisesti.  Ankkuriosuudelle lähdettäessä Vauhdin tytöt olivat vielä ulkona mitalisijoilta, mutta Julian päättäväinen juoksu nosti joukkueen muutaman sijan ylöspäin pronssille.

T11-sarjan tytöt Laura Ratilainen, Lotta Sannamo, Iina ja Seela Turunen osallistuivat sekä 4×50 metrin että 4×600 metrin viestiin.  Paras sijoitus tuli pitkästä viestistä, jossa joukkue oli viides ajalla 9.08,08.  Pikaviestissä sijoitukseksi tuli kymmenes ajalla 32,66.

T13-sarjan joukkueen muodostivat Aura Kurkimaa, Tyyne Sihvonen, Miisa Turunen ja Jonna Uolamo.  Tytöt osallistuivat kaikkiin kolmeen viestiin. 4×600 metrin ja 4×60 metrin aitajuoksuviestissä tyttöjen sijoitus oli yhdeksäs ajoilla 8.45,96 ja 54,74. 4×100 metrin viestissä joukkue oli kolmastoista ajalla 60,88.

9-vuotiaat osallistuivat myös 8×40 metrin sukkulaviestiin.  Edellä mainittujen 9-vuotiaiden tyttöjen lisäksi joukkueeseen kuuluivat Niklas Hukka, Elli Rantasalo, Joona Ratilainen ja Milla Sannamo. Joukkueen sijoitus oli kymmenes ja aika 64,50.

9-15 -vuotiailla yleisurheilijoilla on vielä jäljellä kahdet piirinmestaruuskilpailut, 4- ja 5-ottelut sekä maastoviesti. Vauhdin urheilijat ovat keräämässä jälleen enemmän

Valtin 9-sarjan tytöt ja pojat juoksivat 8×40 metrin sukkulaviestissä seuran parhaan sijoituksen miesmuistiin. Aino Oksa (pinkissä paidassa) viilettämässä omalla osuudellaan tasaväkisesti Lempäälän Kisan juoksijan kanssa. Kuva: Aija Mansikka.

piirinmestaruuspisteitä kuin edellisinä vuosina. Viimeksi vuonna 2014 Vauhdin nuoret ovat keränneet enemmän pisteitä kuin tällä kaudella.

Aija Mansikka,

Kari Uolamo

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.