Viialan Valtin neljä urheilijaa kilpailivat nuorten SM-kisoissa

Viialan Valtin Pinja Lehtinen (nro 268) oli SM-kilpailujen viides N17-sarjan 100 metrin aidoissa. Kuva: Aija Mansikka

Viikonlopun SM-kilpailut keräsivät lähes 1400 nuorta yleisurheilijaa mittelemään mitaleista, sijoituksista ja pisteistä. 14–15-vuotiaat kilpailivat Saarijärvellä ja 16–17-vuotiaat Espoossa.

Viialan Valtista SM-kisoihin osallistui neljä urheilijaa. Neea Suhonen T14-sarjassa, Kerttu Niinimäki N16-sarjassa, Juho Veikkolainen M16-sarjassa ja Pinja Lehtinen N17-sarjassa.

Pinja Lehtisen valmistautuminen SM-kisoihin ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Pari viikkoa ennen kisoja tuli takareisivamma ja lääkärin määräyksestä urheilukieltoa seuraava viikko. Sen jälkeen oli lupa aloittaa urheilua tuntemusten mukaan.

Reisivamma esti täysipainoisen tekemisen, mutta mahdollisti kuitenkin SM-kilpailuihin osallistumisen.  Satasen aitajuoksussa Pinja tsemppasi alkueränsä kolmanneksi ja itsensä finaaliin. Loppukilpailussa sijoitus oli viides ajalla 15,34, joka jäi vain sadasosan Pinjan ennätyksestä.

Edessä on nyt reiden kuntouttaminen. SM-ottelut kilpaillaan kahden viikon kuluttua, mutta päälajinaan 7-ottelua pitävä Pinja joutuu jättämään sen nyt väliin.

Juho Veikkolainen paransi ennätyksiään

Neea Suhosella oli SM-kisoihin oikeuttava tulos tehtynä keihäässä ja kiekonheitossa. Taso SM-kisoissa on kova, ja loppukilpailuihin päästäkseen Neean olisi pitänyt heittää reilut ennätysparannukset.

Arvokisoissa heittolajien karsinta on tunnetusti omanlaisensa tilanne ja vaikea paikka: käytettävissä on vain kolme yritystä, joiden aikana pitää saada hyväksytty suoritus ja samalla tarpeeksi hyvä tulos. Neea heitti keihään karsinnassa tuloksen 32,39 ja kiekossa 23,83.

Etupäässä kestävyysmatkoja harjoitellut Kerttu Niinimäki osallistui N16-sarjassa tällä kertaa 200 metrille ja juoksi alkuerässään lähes saman ajan kuin kauden parhaansa, mutta jatkopaikkaan aika 28,98 ei riittänyt.

Juho Veikkolainen juoksi M16-sarjassa 1500 ja 3000 metriä. 1500 metriä kulki aikaan 4.50,88 ja 3000 metriä 10.48,48.  Molemmat ajat ovat Juhon henkilökohtaisia ennätyksiä.

Aija Mansikka

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?