Valtille ennätyspisteet Seuracupista

Kiira Vilenius keihästi pisteitä N17-sarjassa.

Viialan Valtti lähti sunnuntaina tavoittelemaan paikkaa valtakunnallisen Seuracup-kilpailun finaaliin. Bussi lähti aamupäivällä kohti Ylöjärveä, mukanaan iso joukkueellinen urheilijoita ja kannustusjoukkoja. Finaalipaikan tavoite tiedettiin kovaksi ja taisteluhenkeä luotiin jo bussimatkalla.

Viiden vuoden takaisesta reilusta 4000 pisteestä ja sijaluvulta 29 Valtti on noussut joka vuosi kohti parempia pisteitä ja sijoituksia. Viime vuonna Valtti oli Giga-sarjan 19. pisteillä 13520. Giga-sarjaan kuuluvat kunnat, joiden asukasluku on 10000-25000.

Seuracupissa kilpaillaan kaksi osakilpailua sarjoissa T/P11–17 ja lajikirjo on laaja: mukana ovat kaikki yleisurheilun neljä heittolajia ja kaikki neljä hyppylajia sekä laaja juoksumatkojen arsenaali.

Ensimmäisestä osakilpailusta Valkeakoskella Valtti keräsi 8091 pistettä ja oli siinä vaiheessa sijalla 16. Seuraotteluista tuttu ja vahva Forssan Salama oli edellä 56 pistettä.

Valtti Giga-sarjassa kymmenes

Mikael Viitasen hyvä aitajuoksutulos 10,70 toi Seuracupissa 483 pistettä.

Ylöjärven uudella hienolla urheilukentällä kelpasi tehdä ennätyksiä. Valtin joukkueen 32:sta urheilijasta kaikki 15 poikaa venyivät omassa lajissaan ennätystulokseen. Tytöt tekivät 11 omaa ennätystä ja kolme kauden parasta tulosta.

Seuracupissa urheilijan sijoitus ei ratkaise, vaan pisteitä saa tulosten mukaan. Pojista parhaita pisteiden kerääjiä olivat P13 Mikael Viitanen (60 metriä aitajuoksu ajalla 10,70), P15 Santeri Niskanen (300 metriä ajalla 46,71) ja P11 Veli Lepo (60 metriä aitajuoksu ajalla 11,61). Tytöistä eniten pisteitä keräsivät T11 Roosa Haanpää (kuula 9,39), T13 Helmi Hujanen (kuula 8,88) ja N17 Kiira Vilenius (keihäs 29,95).

Muutama harmittava poisjäänti verotti kokonaispistesaalista, mutta silti seuran uudet ennätyspisteet kirjataan nyt selvin ennätysnumeroin 16021. Näillä pisteillä Valtti on tällä hetkellä Giga-sarjassa kymmenes, mutta muutama sarjan osakilpailu on vielä kilpailematta, eli kaikkien seurojen loppupisteet eivät ole vielä selvillä.  15 parasta seuraa pääsee finaaliin, joka kilpaillaan 3.9. Giga-sarjan osalta Valkeakoskella.

Aija Mansikka

Tapio Suojanen venytti pituudessa ennätyksensä 420.

Roosa Haanpää voitti edellisenä viikonloppuna piirinmestaruuden T11-sarjan kuulassa, viime sunnuntaina pisteitä kertyi hyvin Seuracupissa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.