Viimeiset lomapäivät kuluvat mukavasti ToVoLin kesäkerhossa

Mikaela Pekola (vas) ja Pinja Kreus pelasivat palloilla viime torstaina ToVoLin liikunnallisessa kesäkerhossa.

Toijalan Voimistelu ja Liikunta ry:n lasten liikunnallinen kesäkerho on pyörinyt Vennerillä Toijalassa arkipäivisin maanantaista 30.7. asti. Viimeistä kertaa kerho kokoontuu keskiviikkona 8.8. kello 10–14. Kerhoa ohjaavan Miisa Korvenahon mukaan kerholaiset ovat muun muassa leikkineet erilaisia ryhmäleikkejä, pelanneet koripalloa Monarin pihassa, heittäneet frisbeegolfia, leikkineet pihapelejä ja sisällä Vennerillä esimerkiksi piilosta.

– Olemme harjoitelleet myös kasvisuunnistusta, jossa pitää suunnistuksen lisäksi myös tunnistaa kasveja. Se oli yhdistettyä biologiaa ja suunnistusta. Täällä on käynyt keskimäärin viisi 8–10-vuotiasta lasta, Miisa kertoo

ToVoLin kesäkerhon päätyttyä 16-vuotiaalla Miisalla on edessään lukion ensimmäinen luokka Tampereen Klassillisen lukion luonnontiedelinjalla.

– Tuntuu ihan kivalta lähteä uuteen kouluun, ei jännitä erityisemmin. Luonnontieteet ovat vahva aineeni, ja toivon päätyväni alaan liittyvään ammattiin, Miisa toteaa.

Miisa on kesäkerhon lisäksi muutenkin mukana ToVoLin toiminnassa.

Pallopelien lisäksi Lauri Raunio (vas.) Petrus Kreus, Pinja Kreus, Vinski Välimäki ja Mikaela Pekola ovat muun muassa suunnistaneet kesäkerhossa.

– Ohjaan yhtä lastenjumpparyhmää ja tulevana syksynä yhtä nuorten tanssiryhmää, Miisa sanoo.

Suunnistaminen oli hauskinta

Kahdenksanvuotias Mikaela Pekola kertoo olleensa ToVoLin kesäkerhossa mukana sen alusta lähtien. Hänen mielestään kerhossa parasta on ollut kavereiden kanssa leikkiminen ja uusien kavereiden saaminen.

– Me ollaan tehty erilaisia juttuja, joista suunnistaminen on ollut hauskinta, Mikaela kertoo.

Viimeisiä kesälomapäiviään kerhossa viime viikolla viettänyt Mikaela käy Sontulan koulua. Kesäloman loppuminen ei sinänsä tyttöä harmita, sillä hänestä on kiva mennä takaisin kouluun. Koulutyöstä Mikaela odottaa erityisesti kavereiden näkemistä ja matematiikan tunteja.

– Olen aika hyvä matikassa, Mikaela tuumii.

Myös Petrus Kreusin, 10, mielestä suunnistaminen on ollut kerhossa hauskinta. ToVoLin kerhon lisäksi Petruksen kesälomaan kuului muun muassa pelailu ja vaeltaminen Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueella sijaitsevassa Salamajärven kansallispuistossa.

Kesäloman päätyttyä Petrus menee Arvo Ylpön koulun neljännelle luokalle.

Petrus Kreus menee Arvo Ylpön koulun neljännelle luokalle.

– Kyllä minä mieluummin jatkaisin lomaa, mutta menen ihan mielelläni kouluunkin. Odotan varsinkin englantia. Se on minun lempiaineeni ja olen siinä keskivertoa parempi, Petrus kertoo.

Akaan ja Iittalan rajamailla asuvan Vinski Välimäen, 10, koulutie jatkuu Iittalan yhtenäiskoulussa, jonne hän menee viidennelle luokalle. ToVoLin kesäkerhossa myös Vinskistä hauskinta on ollut suunnistaminen.

– Kasvisuunnistaminenkin oli kivaa. Meidän ryhmä tunnisti kuusi kasvia seitsemästä, Vinski toteaa.

Vinski kertoo, että hänestä on kiva mennä kouluun, sillä hän ei ole nähnyt yhtään koulukaveria koko kesässä.

– Kavereita on kiva nähdä. Minun lempiaineeni koulussa on ympäristöoppi, Vinski kertoo.

ToVoLin kesäkerhon porukka on toiminut osan ajasta myös sisätiloissa.

Vennerin edessä kasvava puu on ollut kovassa käytössä kesäkerhon aikana. Lauri Rauniota (vas.), Vinski Välimäkeä, Mikaela Pekolaa, Petrus Kreusia ja Pinja Kreusia ei oksilla kiipeily pelottanut. Kerhon ohjaaja Miisa Korvenaho oli paikalla valmiina auttamaan porukan pois puusta.

Pinja Kreusin tyylinäyte pallon kanssa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.